Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σήμερα για πλήρη εφαρμογή του νόμου στην υπόθεση του Αμερικανού στρατιώτη που κατηγορείται ότι σκότωσε 16 αμάχους στο Αφγανιστάν.

«Οι ΗΠΑ το αντιμετωπίζουν αυτό με την ίδια σοβαρότητα σα να σκοτώθηκαν δικοί μας πολίτες και δικά μας παιδιά», δήλωσε ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο.

«Θα ερευνήσουμε τα γεγονότα όπου κι αν αυτά μας οδηγήσουν», σημείωσε, «και θα διασφαλίσουμε ότι οποιοσδήποτε εμπλέκεται θα θεωρηθεί απολύτως υπεύθυνος απέναντι στην πλήρη ισχύ του νόμου».

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσέθεσε ότι μίλησε για το θέμα αυτό με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Ράιαν Κρόκερ και τον στρατηγό Τζον Άλεν, ο οποίος είναι ο διοικητής της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν.

Κατά την ομιλία του αυτή που μεταδόθηκε απευθείας από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Ομπάμα σημείωσε εξάλλου ότι παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το περιστατικό αυτό, ο ίδιος εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα των ΗΠΑ να επιτύχουν το στόχο τους για τη σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν και την καταπολέμηση της Αλ Κάιντα.