Η συριακή αντιπολίτευση ζήτησε σήμερα να υπάρξει μια «επείγουσα» ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία για να σταματήσει η καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης, μετά την πρόσφατη σφαγή στη Χομς, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, η οποία αποδίδεται στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε ολόκληρη τη Συρία και ο συριακός στρατός βομβάρδισε εκ νέου την πόλη Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, και την επαρχία της, οι κάτοικοι της οποίας στερούνται πλέον της παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με μία μη κυβερνητική οργάνωση και Σύρους εξεγερμένους.

«Ο στρατός βομβάρδισε τη συνοικία Ντμπέιτ στην πόλη Ιντλίμπ και βομβαρδίζει τη συνοικία Ας-Σάουρα, όπου πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει» δήλωσε ο Γιάσερ, ένας εξεγερμένος που βρίσκεται εκεί. «Τα άρματα μάχης και τα θωρακισμένα κυκλοφορούν μέσα στην πόλη», προσέθεσε.

Ο στρατός ελέγχει ένα μέρος από τις συνοικίες της Ιντλίμπ, στην οποία επιτέθηκε το Σάββατο, ενώ άλλες τις υπερασπίζονται ακόμη οι εξεγερμένοι.

Στη συνοικία Ντμπέιτ βρέθηκαν χθες το βράδυ 20 πτώματα, δήλωσε ο Ράμι Αμνπτελραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξάλλου σήμερα τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν στην επαρχία της Ιντλίμπ: ένα παιδί σκοτώθηκε από τα πυρά που είχαν στόχο το αυτοκίνητο του πατέρα του στην περοχή Αλ Μαστουμέ, ενώ ένας άλλος κάτοικος της περιοχής αυτής σκοτώθηκε από ρουκέτα και δύο άμαχοι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς κοντά στη Μάαρετ αλ Νούμαν και τη Τζάμπαλ αλ Ζαουίγια, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία, τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς, ενώ στην επαρχία Χάμα, επίσης στην κεντρική Συρία, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από εξεγερμένους που απωθούσαν επίθεση στην τοποθεσία Καλάατ αλ Μαντίκ.

Τέλος στη Ντεράα, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης, στο νότιο τμήμα της χώρας, τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση σε στρατιωτικό όχημα και στην επαρχία Ράκα, στο βορειοκεντρικό τμήμα της χώρας, τρεις εξεγερμένοι και δύο αξιωματικοί της αεροπορίας σκοτώθηκαν στην τοποθεσία Αλ Τάμπκα.