Μία διεθνής χριστιανική οργάνωση παροχής βοήθειας απέρριψε τις κατηγορίες των Ταλιμπάν ότι η ομάδα της που αποτελείτο από ξένους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή του βορειοανατολικού Αφγανιστάν, έκαναν προσηλυτισμό.

Τα πτώματα δέκα εργαζομένων ιατρικής βοήθειας, οκτώ ξένων και δύο Αφγανών, μεταφέρθηκαν σήμερα με αεροπλάνο από την επαρχία Μπανταχσάν στην Καμπούλ, δήλωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην αφγανική πρωτεύουσα, επιβεβαιώνοντας πως έξι από τους νεκρούς ήταν Αμερικανοί.

Η International Assistance Mission (IAM – Αποστολή Διεθνούς Βοήθειας) ανέφερε πως τα θύματα ήταν μέλη μιας 12μελούς ομάδας οφθαλμολογικής φροντίδας, η οποία εργαζόταν στο Μπανταχσάν και το γειτονικό Νουριστάν.
Η IAM δήλωσε πως η ομάδα αποτελείτο από έξι Αμερικανούς, μία Γερμανίδα, μία Βρετανή και τέσσερις Αφγανούς, Πέντε από τους ξένους ήταν άνδρες και τρεις γυναίκες, Δύο Αφγανοί διέφυγαν ζωντανοί.

Χθες οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονια, λέγοντας πως οι εργαζόμενοι είχαν μαζί τους Βίβλους στη διάλεκτο Ντάρι -μία από τις δύο κύριες γλώσσες του Αφγανιστάν- και σκοτώθηκαν επειδή προωθούσαν το χριστιανισμό.