Σε νέα εποχή πολιτικής αστάθειας φαίνεται πως μπαίνει η Βρετανία μετά τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών. Η Τερέζα Μέι πήρε το ρίσκο για πρόωρες εκλογές και απέτυχε. Την παραίτησή της ζήτησε ο Τζέρεμι Κόρμπιν, μετά τις πολύ καλές επιδόσεις των Εργατικών.

Ωστόσο εκτός από τον Κόρμπιν έντονη είναι η κινητικότητα στο εσωτερικό του Συντηρητικού κόμματος, καθώς, παρά την εκλογική νίκη, το ρίσκο των εκλογών κρίνεται ως παταγώδης αποτυχία.

Ήδη έχουν αρχίσει οι φωνές κατά της Τερέζα Μέι, ενώ, όπως μεταδίδει το BBC, πηγές από το εσωτερικό του κόμματος αναφέρουν ότι οι πιθανότητες να παραμείνει στη θέση της ή να αποχωρήσει είναι στο 50%.

«Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να σκεφτεί τη θέση της έπειτα από μια φριχτή προεκλογική εκστρατεία, μετά το πέρας της οποίας το Συντηρητικό κόμμα φαίνεται ότι χάνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο», δήλωσε η Άνα Σόμπρι, βουλευτής των Συντηρητικών.

«Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια καταπληκτική και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, όμως τώρα πρέπει προφανώς να σκεφτεί τη θέση της», δήλωσε η Σόμπρι στο BBC.

«Η Τερέζα άφησε το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως κάνει πάντα, και το γνωρίζω ότι θα το κάνει και για τη διαχείρηση αυτής της εκστρατείας», τόνισε.