Δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζει το σκηνικό του β’ γύρου αδειοδοτήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου.

«Δεν είναι απλό να προχωρήσουμε στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης, υπάρχουν πολιτικά, οικονομικά και νομικά δεδομένα, αλλά και ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Όλα αυτά αξιολογούνται και σύντομα η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να πει τί θα γίνει με το δεύτερο γύρο. Η Τουρκία συνεχίζει τις απειλές, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη, ώστε να κινηθούμε με τρόπο, που να διασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια για την Κύπρο, αλλά και για τους σχεδιασμούς να μετατραπεί η Κύπρος σε ενεργειακό κέντρο της περιοχής, με πανευρωπαϊκές και όχι μόνο διαστάσεις» είπε ο κ. Στεφάνου.

Η υπουργός Εμπορίου Πραξούλα Αντωνιάδου τόνισε ότι κακώς η κυβέρνηση δέχεται κριτικές ως προς τον χειρισμό του θέματος των προσφορών εταιρειών που ενδιαφέρονται για την κυπριακή ΑΟΖ. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών,Νεοκλή Συλικιώτη ζητήθηκε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, αναφέρει το SigmaLive.