Η υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Χίνα Ραμπανί Χαρ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δείξει εμπιστοσύνη στη χώρα της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, που σύμφωνα με την ίδια έχει σκοτώσει περισσότερους από 30.000 Πακιστανούς μέσα σε δέκα χρόνια.

Η πακιστανή υπουργός έκανε τη δήλωση αυτή ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την ίδια στιγμή που η χώρα της δέχεται αυξανόμενες πιέσεις από τις ΗΠΑ για να διακόψει κάθε σχέση με το δίκτυο Χακάνι των Ταλιμπάν.

«Πρέπει να δείξουμε ότι στις τάξεις μας επικρατεί απόλυτη ενότητα, πρέπει να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μας και το πιο σημαντικό να υπογραμμίσουμε τον επιχειρησιακό μας συντονισμό στον αγώνα κατά της απειλής αυτής. Αν δεν συμβεί αυτό μόνο η τρομοκρατία θα ωφεληθεί», πρόσθεσε.

Η Ραμπανί-Χαρ είπε ακόμα πως πολύ λίγες χώρες έχουν πληγεί τόσο πολύ και τόσο ωμά από την τρομοκρατία, όσο το Πακιστάν. Τριάντα χιλιάδες αθώοι Πακιστανοί έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της τρομοκρατίας, είπε και αναφέρθηκε στην δολοφονία της πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο το 2007.