Συνολικά 26.000 λίρες το μήνα ξοδεύει η διαζευγμένη Lynea Lattazio για να φροντίσει τις 1.000 αδέσποτες γάτες που περιμάζεψε από το δρόμο.

Αυτή τη στιγμή το καταφύγιο για γάτες που διοικεί η Lynea φιλοξενεί 800 ενήλικα αιλουροειδή και 100 νεογέννητα καθώς και 100 γατιά που φιλοξενούνται προσωρινά και περιποιούνται από την Lynea και τους 23 υπαλλήλους της.

Μπορεί η αγάπη της για τα τετράποδα να της κοστίζει όμως αμετανόητη η ίδια δηλώνει: «Μικρή δε μου επιτρεπόταν να έχω γατιά παρόλο που αυτό ήταν το μοναδικό πράγμα που ήθελα. Φαντάζομαι ότι πρέπει να έχει να κάνει με κάποια άλλη ζωή που με κάνει να τις αγαπάω τόσο. Οι γάτες είναι ανεξάρτητες, δε χρειάζονται φροντίδα όπως τα σκυλιά. Απλά τις αγαπάω. Κάθε πρωί ξυπνάω πολύ ευτυχισμένη. Είμαι ολοκληρωμένη επειδή νιώθω ότι κάνω κάτι καλό για τον κόσμο. Οι γάτες με αγαπούν ανεξάρτητα από το εάν είμαι όμορφη ή όχι».

Το εγχείρημα της Lynea ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια όταν περιμάζεψε από το δρόμο 15 άρρωστα γατιά. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο τα γατιά έγιναν 96, σε τρία 350 και σήμερα έφτασαν τα 1.000.

Για να ανατποκριθεί στις απαιτήσεις των τετράποδων φίλων της η γυναίκα έχει αναγκαστεί να πουλήσει τη βέρα της και τη Mercedes της.