Η Βουλή των τελευταίων πέντε χρόνων υπήρξε από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρός της Γιαννάκης Ομήρου. Επεσήμανε ότι η παρούσα Βουλή απέρριψε αρχικά το bail-in σε όλες τις καταθέσεις, τον Μάρτιο του 2013, στη συνέχεια ενέκρινε το μνημόνιο και ορισμένα από τα πιο δύσκολα μνημονιακά νομοσχέδια. Ο Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος ήταν πρόεδρος της παρούσας Βουλής, δεν κατέρχεται ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές. Εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής με την ΕΔΕΚ, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος από το 1981.
Η Ολομέλεια της Βουλής συνεδριάζει στην τελευταία της ολομέλεια, από τις 10 το πρωί. Η ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα γίνει αργά απόψε και η Βουλή θα αυτοδιαλυθεί, ενόψει των εκλογών της 22ας Μαΐου.
Στην σημερινή ημερήσια διάταξη υπάρχουν πάνω από 50 νομοσχέδια και προτάσεις νόμου, ενώ άλλα παραπέμπονται στη νέα Βουλή. Στα πιο σημαντικά θέματα συγκαταλέγονται το νομοσχέδιο για τις διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων και τον αποκλεισμό μιζαδόρων εργολάβων, το ζήτημα της αποπληρωμής συσσωρευμένων οφειλών στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων με δόσεις, οι ρυθμίσεις για τη δήλωση και τον έλεγχο περιουσιακών στοιχείων κρατικών αξιωματούχων, που αποτελούν το πακέτο νομοθετημάτων για το «πόθεν έσχες», η πρόταση νόμου, που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής για συμμετοχή «κουρεμένων» καταθετών στα ΔΣ τραπεζών, τις οποίες βοήθησαν να ξεπεράσουν την κρίση, καθώς και ο συμψηφισμός δανείων με αξιόγραφα. Το τελευταίο θέμα προωθείται, παρά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος με επιστολή του προς τη Βουλή υποστηρίζει ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι σε περίπτωση ψήφισης της ρύθμισης για τον συμψηφισμό δανείων-αξιογράφων. Επίσης, ο υπουργός κάνει, μεταξύ άλλων, λόγο για αντισυνταγματικότητα του νόμου.