Από τις δωρεάν αγκαλιές… στις αγκαλιές με έναν Βρετανό. Κι όμως, πρόκειται για μια εκστρατεία, από μια Γερμανίδα που ζει στο Λονδίνο,  με τίτλο «Αγκαλιάστε έναν Βρετανό (μια Βρετανίδα)» σε μια προσπάθεια να συμβάλει στο να αποφευχθεί ένα Brexit, η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκστρατεία της έχει «σαρώσει» τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και το ενδιαφέρον των χρηστών είναι πολύ μεγάλο.

«Είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες που θέλουμε οι Βρετανοί να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι δική μας δήλωση αγάπης» είναι το σύνθημα της εκστρατείας που αναρτήθηκε στο Twitter με την ετικέτα @pleasedontgouk.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με πρωτοβουλία της Κάτριν Λοκ, μιας Γερμανίδας που διαμένει στο Λονδίνο εδώ και 7 χρόνια ωστόσο πήρε έκταση το τελευταίο διάστημα.

Η Γερμανίδα ζητά από τους Ευρωπαίους να αναρτήσουν φωτογραφίες σέλφι ενώ αγκαλιάζουν Άγγλους φίλους τους με τις ετικέτες #hugabrit και #pleasedontgouk, προκειμένου να τους πείσουν να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την 23η Ιουνίου.

«Είναι λίγο χίπι, όμως μια μικρή δόση από χίπι μαζί με μια δόση χαράς είναι απαραίτητη. Ο κόσμος περνά την ώρα του συζητώντας για αγγούρια και σκουφάκι για το μπάνιο. Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι θετικό αντί να μιλάμε απλά για νόμους και κανονισμούς» εξήγησε η ίδια στην εφημερίδα The Local.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας έχει συγκεντρωθεί ένα μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, μεταξύ αυτών κάποιος που αγκαλιάζει την προτομή της συγγραφέως Βιρτζίνιας Γουλφ αλλά και άλλων Βρετανών που αγκαλιάζουν μετανάστες οι οποίοι ζουν στη Βρετανία.

hug hug2 hug3