Ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει σε μερικά ρουμανικά χωριά, στα Καρπάθια Όρη, όπου οι άνθρωποι ζουν ακόμα όπως οι προγονοί τους και χωρίς τη χρήση καμίας σύγχρονης τεχνολογίας.

Τις φωτογραφίες έβγαλε ο φωτογράφος Alex Robciuc σε πολλά χωριά στην επαρχία Maramures της Ρουμανίας, όπως τα Bârsana, Strâmtura, και Breb.

«Δείχνουν ανθρώπους σε διάφορα μέρη να κάνουν ό,τι κάνουν συνήθως, να δουλεύουν, να γιορτάζουν, να σκέφτονται, να ελπίζουν. Όπως όλοι μας. Το ιδιαίτερο είναι πως αντίθετα με τους περισσότερους ανθρώπους, δεν περιστρέφεται η ζωή τους γύρω από την τεχνολογία κι έτσι δεν είναι συνηθισμένοι στο να ποζάρουν για φωτογραφίες. Οι εκφράσεις τους είναι απολύτως φυσικές, τα πρόσωπά τους αποτυπώνουν το πόσο πολύπλοκο μπορεί να είναι ένα άτομο μέσα στην απλότητά του», εξηγεί.

Τα περίπου 100 χωριά είναι διάσπαρτα στις λεγόμενες Άλπεις της Τρανσυλβανίας και χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Είναι τα τελευταία απομεινάρια της ευρωπαϊκής κουλτούρας του μεσαίωνα, σημειώνει η Daily Mail.

«Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τις φωτογραφίες μου, θα ήθελα να εκτιμούν τους πρωταγωνιστές τους επειδή διατηρούν τον τρόπο ζωής τους ακριβώς όπως εκατοντάδες χρόνια πριν», συνεχίζει ο φωτογράφος. «Δεν είναι απλό να ζεις όπως εκείνοι και ξέρουμε πως είναι πολύ πιο εύκολο στις μέρες μας να επιλέξει κανείς να συγχρονιστεί με τον εποχή του σε κάθε πλευρά της ζωής. Θέλω επίσης όταν οι άνθρωποι βλέπουν τις φωτογραφίες μου να συνειδητοποιούν πως η ζωή μπορεί να είναι διαφορετική και οι συνθήκες διαφορετικές αλλά η ευτυχία είναι μέσα μας και όχι στα πράγματα που έχουμε».

rioaodma10 rioaodma9 rioaodma8 rioaodma1 rioaodma2 rioaodma3 rioaodma4 rioaodma5 rioaodma6 rioaodma7