Οι σομαλικές αρχές κατέσχεσαν σήμερα δύο αεροσκάφη τα οποία μετέφεραν 3,6 εκατομμύρια δολάρια από πληρωμές λύτρων σε πειρατές και συνέλαβαν έξι αλλοδαπούς, όπως δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Σήμερα το πρωί δύο αεροσκάφη χωρίς διακριτικά προσγειώθηκαν και αντάλλαξαν φορτίο. Έπειτα από έρευνα βρέθηκαν 3,6 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Άμπντι Σέικουρ Σέιχ Χάσαν, ο υπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας της Σομαλίας.

Ένας αξιωματούχος από το αεροδρόμιο του Μογκαντίσου δήλωσε από τη μεριά του ότι ένα από τα αεροσκάφη προερχόταν από την πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευση του δεύτερου.

«Κατασχέσαμε δύο αεροσκάφη και τα λύτρα των πειρατών, ενώ συλλάβαμε τους πιλότους τους», δήλωσε ο Μπουρχάν Μοχάμεντ αναπληρωτής επικεφαλής ασφαλείας του αεροδρομίου του Μογκαντίσου στο Reuters.

«Μεταφέραμε τους άνδρες και τα χρήματα στη φυλακή. Ένα αεροσκάφος προερχόταν από το Ναϊρόμπι και οι άνδρες που επέβαιναν σε αυτό σκόπευαν να δώσουν τα λεφτά που μετέφεραν στους πειρατές οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το άλλο αεροσκάφος που προσγειώθηκε λίγο αργότερα», πρόσθεσε.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό τα λύτρα ποιου πλοίου μετέφεραν τα αεροσκάφη.