Τρία επεισόδια βίας, στα οποία, σύμφωνα με τις αρχές της Κολομβίας, ενέχονταν αριστεροί αντάρτες, στοίχισαν τη ζωή συνολικά εννιά ανθρώπων, όπως έγινε γνωστό χθες Παρασκευή.

Τουλάχιστον δύο στρατιωτικοί και μια άγνωστη αντάρτισσα σκοτώθηκαν σε μάχη ανάμεσα σε μονάδα του πεζικού και μέλη της παράταξης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) στην επαρχία Ναρίνιο, στην παραμεθόριο με τον Ισημερινό. Άλλοι πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν στην μάχη, στο χωριό Κουμπίταρα.

Δύο επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, για τις οποίες οι αρχές επίσης κατηγόρησαν τις FARC, στοίχισαν τη ζωή σε τρεις αστυνομικούς και τρεις πολίτες στη βορειοανατολική επαρχία Νόρτε δε Σαντανδέρ, στην μεθόριο με τη Βενεζουέλα.

Ο συνταγματάρχης Αντόνιο Βικτόρια, υποδιοικητής της αστυνομίας στην επαρχία, δήλωσε ότι φιάλες αερίου για οικιακή χρήση είχε τοποθετηθεί ως βόμβες στις πόλεις Σαν Καλίξτο και Λας Μερσέδες.

Στο Σαν Καλίξτο, οι αντάρτες εκτόξευσαν τη φιάλη εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος, σύμφωνα με το Βικτόρια, αλλά η αυτοσχέδια βόμβα δεν πέτυχε το στόχο της και στοίχισε τη ζωή ενός ζευγαριού και της κόρης τους, δύο ετών, καθώς η βόμβα προσγειώθηκε στο σπίτι τους, δίπλα στο τμήμα.

Στη Λας Μερσέδες, σε παρόμοια επίθεση σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Σύμφωνα με το Βικτόρια οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν διότι η βόμβα γκρέμισε έναν από τους τοίχους του τμήματός τους και καταπλακώθηκαν.