Το Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης, το οποίο απαρτίζουν αντικαθεστωτικοί, πιστεύει ότι ο Νίγηρας, το Μάλι και η Κένυα θα αποστείλουν στρατιώτες για να υποστηρίξουν τον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι κατά αυτών που έχουν εξεγερθεί εναντίον του.

Οι δυνάμεις των εξεγερμένων στην ανατολική Λιβύη προτίθενται να κινηθούν προς τα δυτικά αν ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι αρνηθεί να εγκαταλείψει την εξουσία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Λιβύης Μουσταφά Μοχάμαντ Αμπντελτζαλίλ θα προεδρεύει του 30μελούς Εθνικού Συμβουλίου που συστάθηκε από διαφωνούντες, οι οποίοι ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπό του.

Ο κ. Αμπντελτζαλίλ σε τηλεοπτική εμφάνισή του το Σάββατο στο αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα δήλωσε ότι θα σχηματιστεί μια μεταβατική κυβέρνηση που θα κυβερνά τη χώρα πριν τη διεξαγωγή εκλογών.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης παραιτήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενος για τα αιματηρά γεγονότα και τη χρήση δυσανάλογης βίας κατά των εξεγερμένων πολιτών, όπως γράφει η λιβυκή εφημερίδα Quiryna.