Οι δυνάμεις της εξέγερσης επανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Μάσρα Ελ Μπρέγκα, ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι πραγματοποίησαν επιλεκτικές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της Ατζνταμπίγια, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της εξέγερσης, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στόχος των επιθέσεων ήταν όπως φαίνεται αποθήκη πυρομαχικών στα περίχωρα της πόλης, η οποία είχε δεχθεί επίθεση και πριν από δύο ημέρες , σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ κάτοικοι δήλωσαν ότι στόχος των επιδρομών ήταν στρατιωτική βάση που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από την πόλη.

Η πόλη Ατζνταμπίγια βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά της Βεγγάζης, επίκεντρο της λιβυκής εξέγερσης.

«Πιθανόν να ζητήσουμε ξένη βοήθεια, πιθανόν οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στρατηγικών στόχων να καταφέρουν το οριστικό πλήγμα (στον Καντάφι)», δήλωσε ο Μούσταφα Γεριάνι, εκπρόσωπος του Συνασπισμού της 17ης Φεβρουαρίου στο πρακτορείο Ρόιτερς.

«Προσπάθησαν να πάρουν τη Μπρέγκα σήμερα το πρωί, αλλά απέτυχαν. Βρίσκεται και πάλι στα χέρια των επαναστατών. Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει κάθε είδος ψυχολογικού πολέμου για να κρατήσει αυτές τις πόλεις σε ένταση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην Ατζνταμπίγια δήλωσε ότι η πόλη είναι σταθερή και οι άνθρωποι οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη μεγάλης κλίμακας επίθεση. Προς το παρόν, πρόκειται για περιορισμένες επιθέσεις με επιλεγμένους στόχους.