Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, έπειτα από έκκληση της αντιπολίτευσης με αίτημα την αποπομπή του προέδρου Σάλεχ.

Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει τρεις δρόμους που οδηγούν στο Πανεπιστήμιο της Σαναά, επίκεντρο της λαϊκής εξέγερσης στην πρωτεύουσα από τις 27 Ιανουαρίου.

Καμία επίσημη εκτίμηση δεν υπάρχει όσον αφορά τον αριθμό των διαδηλωτών ωστόσο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου,  ανέρχονται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες άτομα.

«Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος, ο λαός θέλει την αποπομπή του Αλί Αμπντάλα Σάλεχ», φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Υεμένης Σάλεχ κατηγορεί το Ισραήλ ως «ενορχηστρωτή» της λαϊκής εξέγερσης στον αραβικό κόσμο.

«Οι εξεγέρσεις που συγκλονίζουν τον αραβικό κόσμο, από την Τύνιδα ως το σουλτανάτο του Ομάν είναι μια θύελλα που υποκινήθηκε από το Τελ Αβίβ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ», τόνισε ο Σάλεχ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια. Πρόσθεσε ότι οι διαδηλώσεις στην Υεμένη δεν αποτελούν παρά «μια προσπάθεια μίμησης» των εξεγέρσεων στις άλλες αραβικές χώρες και διαβεβαίωσε ότι«η Υεμένη δεν είναι Τυνησία ούτε Αίγυπτος» και ότι ο λαός της Υεμένης είναι διαφορετικός.