Ο αιγύπτιος πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ, αναχώρησε από το Κάιρο για το Σαρμ ελ Σέιχ στο Σινά, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος.

«Βρίσκεται στο Σαρμ ελ Σέιχ», επιβεβαίωσε ο Μοχάμεντ Αμπντέλαχ.

Την ίδια στιγμή αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τουλάχιστον δύο ελικόπτερα απογειώθηκαν σήμερα από το προεδρικό μέγαρο του Χόσνι Μουμπάρακ στο Κάιρο.

Προηγουμένως και πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι ο αιγύπτιος πρόεδρος έφυγε από το Κάιρο προς άγνωστο προορισμό συνοδεία της οικογένειάς του.

Ο αιγύπτιος πρόεδρος διαμένει τακτικά στην κατοικία του στο Σαρμ ελ Σέιχ, στο Σινά.

Παράλληλα το Αλ Αραμπίγια μετέδωσε επικαλούμενο δήλωση του αιγύπτιου υπουργού Οικονομικών Σαμίρ Ραντουάν ότι η Διώρυγα του Σουέζ λειτουργεί κανονικά.

Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τη διώρυγα απεργούσαν από την περασμένη εβδομάδα με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις.

Εν τω μεταξύ, περίπου 1.000 Αιγύπτιοι επιτέθηκαν σήμερα σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη αλ Αρίς στη χερσόνησο του Σινά και προσπάθησαν να απελευθερώσουν κρατούμενους, ενώ αντάλλαξαν πυρά και με τους αστυνομικούς που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στην σκεπή του κτιρίου, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τρία αυτοκίνητα που βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα και πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπάρχουν πολλοί τραυματίες, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστός μέχρι στιγμής ο ακριβής απολογισμός.