Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Φρανσουά Μπαρουέν, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info ότι οι Γάλλοι «που δεν έχουν επείγουσα ή σημαντική υποχρέωση για να παραμείνουν στο αιγυπτιακό έδαφος πρέπει να επιστρέψουν “το συντομότερο δυνατόν».

«Είμαστε συγκλονισμένοι, οι χθεσινές εικόνες είναι δραματικές», δήλωσε ο Φρανσουά Μπαρουέν σχετικά με τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς και φιλοκαθεστωτικούς διαδηλωτές στην Αίγυπτο, προσθέτοντας ότι έχουν αρχίσει να διαγράφονται οι προϋποθέσεις ενός εμφυλίου πολέμου.

«Το υπουργείο Εξωτερικών έχει θέσει σε εφαρμογή ειδικό μηχανισμό» για τους γάλλους πολίτες στην Αίγυπτο, «πρέπει να αυξήσουν την επιφυλακή τους και να μην συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στον δρόμο», είπε.

«Πρέπει επίσης, εάν δεν έχουμε επείγουσα ή σημαντική υποχρέωση για να παραμένουν στο αιγυπτιακό έδαφος, να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν. Οι τουρίστες έχουν ενημερωθεί και το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται φυσικά στη διάθεση των συμπατριωτών μας που βρίσκονται εκεί», είπε.