Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι διέσωσαν έναν άνδρα, του οποίου το μικρό σκάφος παρασυρόταν για 67 ημέρες, από τον περασμένο Αύγουστο, στα νερά του βορειοδυτικού Ειρηνικού. Ωστόσο, ο αδελφός του και ο ανιψιός του πέθαναν κατά τη διάρκεια της περιπέτειας.

Σε εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζεται ένας αδύνατος, γενειοφόρος άνδρας, ο οποίος φορούσε ένα μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης, ενώ βρισκόταν επάνω σε ένα καταμαράν, που έφερε μια κόκκινη σημαία σε ένα μικρό κοντάρι.

«Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος εντοπίστηκε στα νερά της Θάλασσας του Οχότσκ», τόνισαν νομικές, ρωσικές αρχές μέσω του Telegram, αναφερόμενες σε νερά που εκτείνονται σε περισσότερα από 1,58 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.

«Δύο άνθρωποι πέθαναν, ένας επέζησε», ανέφερε το τοπικό γραφείο εισαγγελέα που είναι αρμόδιο για θέματα μεταφορών, συμπληρώνοντας ότι «λαμβάνει ιατρική βοήθεια».

Σύμφωνα με το Reuters το σκάφος με τον άνδρα και τα σώματα των νεκρών εντοπίστηκε τελικά από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρουζόβο, έξω από την ακτή της χερσονήσου της Καμτσάτκα.

Οι Αρχές δεν αναγνώρισαν αμέσως τους επιβαίνοντες.

Το ρωσικό κανάλι SHOT στο Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά από τον αρχικό προορισμό του.

Οι νομικές αρχές είπαν ότι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στην περιοχή Κράι του Χαμπάροφσκ, με προορισμό την πόλη Όχα στο νησί Σαχαλίνη.

«Μετά από λίγο, χάθηκε η επαφή μαζί τους και ήταν άγνωστο πού ακριβώς βρίσκονταν», πρόσθεσαν.

Το κανάλι Baza στο Telegram, που συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε ότι ο 46χρονος επιζών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Η πολυήμερη έρευνα για το σκάφος που είχε προηγηθεί αποδείχτηκε άκαρπη, όπως πρόσθεσε το κανάλι.