Μια μικρή πολυκατοικία στο χωριό Αϊτού, στον βόρειο Λίβανο χτύπησε το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 18 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους Times of Israel για ένα από τα βορειότερα πλήγματα από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του στο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ έχει παρουσία κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας και στα νότια προάστια της Βηρυτού. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισραήλ ενδέχεται να είχε ως στόχο έναν ανώτερο ηγέτη της οργάνωσης.

Η Χεζμπολάχ έπληξε ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα

Σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν το πρωί της Δευτέρας στο κεντρικό Ισραήλ λόγω ενός αριθμού βλημάτων που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

Στο μεταξύ το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε ισραηλινή ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα, μία ημέρα έπειτα από μια άλλη επίθεση εναντίον άλλης στρατιωτικής βάσης στην ίδια περιοχή, στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση και είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.