Ένας ιδιοκτήτης σπιτιού στο Μίσιγκαν γλίτωσε παρά τρίχα από την καταστροφή όταν ο φούρνος του πήρε φωτιά μέσα στη νύχτα.

Ποιος ήταν ο υπαίτιος της φωτιάς;

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ο «ένοχος» ήταν… η γάτα της οικογένειας.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Almira Township έλαβε κλήση στις 2:30 π.μ. την 1η Οκτωβρίου για φωτιά σε κατοικία, στην οδό Burnt Mill Road.

«Η έρευνα έδειξε ότι το κατοικίδιο της οικογένειας ενεργοποίησε κατά λάθος τη λειτουργία αυτοκαθαρισμού του φούρνου ενώ οι κάτοικοι του σπιτιού κοιμόντουσαν, προκαλώντας τη φωτιά», ανέφερε η υπηρεσία στη σελίδα της στο Facebook.

Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε μόνο μέσα στον φούρνο και οι ένοικοι του σπιτιού ξύπνησαν χάρη στους ανιχνευτές καπνού.

Σύμφωνα με την nypost η οικογένεια, η οποία ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη, είχε στο σπίτι και πυροσβεστήρα, τον οποίο χρησιμοποίησαν για να σβήσουν τις φλόγες προτού αυτές επεκταθούν.

«Συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη αυτού του σπιτιού για το γεγονός ότι είχε λειτουργικούς ανιχνευτές καπνού και πυροσβεστήρα!» ανέφερε η υπηρεσία.

Αλλά ας το δούμε πιο αναλυτικά: Πώς μπορεί μια γάτα να ενεργοποιήσει έναν φούρνο και να κάψει ένα σπίτι;

Στο Facebook, ο Brian Adams δημοσίευσε μια φωτογραφία του καμένου και λιωμένου φούρνου, επισημαίνοντας δύο κουμπιά, τα οποία η γάτα του φέρεται να πάτησε με τις πατούσες της, ενεργοποιώντας τη λειτουργία αυτοκαθαρισμού.

«Είναι σίγουρα κακή σχεδίαση!» έγραψε ο Adams.

Στη συνέχεια εξήγησε πώς τα βήματα της γάτας κατέληξαν να προκαλέσουν φωτιά.

«Κανονικά θα είχα απλώς έναν πολύ καθαρό φούρνο, αλλά χθες το πρωί έψησα μπέικον και έβαλα το ταψί μέσα στον φούρνο γιατί δεν ήθελα η γάτα να πλησιάσει στο λίπος», είπε.

Παρόλο που το να ενεργοποιήσει ένα κατοικίδιο τον φούρνο ακούγεται ακραίο, οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι σπάνιο.

«Οι φούρνοι που παίρνουν φωτιά δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς», λέει ο Daniel Vasilevski, ιδιοκτήτης της Bright Force Electrical, μιας εταιρείας ηλεκτρολογικών υπηρεσιών.

«Μια γάτα που πατάει κατά λάθος τα κουμπιά του φούρνου και ενεργοποιεί τη λειτουργία αυτοκαθαρισμού δείχνει πόσο εύκολα μπορούν να πάνε στραβά τα πράγματα», ανέφερε.

Στη συζήτηση στο Facebook, μια γυναίκα ονόματι Mary Fouch μοιράστηκε τη δική της ιστορία: «Ο αδερφός μου είχε μια γάτα που κάποτε άναψε την κουζίνα υγραερίου».

Ούτε οι σκύλοι εξαιρούνται από τέτοια περιστατικά, καθώς μια άλλη γυναίκα ανέφερε την περίπτωση μιας φίλης της, της οποίας ο σκύλος άναψε την κουζίνα.