Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 26χρονου Έλληνα, Ιωνά Καρούση, που σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση στην Τζάφα.

Την ίδια μέρα θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Από τα ρούχα τον αναγνώρισε η σύντροφός του

Συγκλονιστικά είναι όσα ανέφερε η σύντροφος του 26χρονου Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, καθώς είδε τον νεαρό νεκρό σε φωτογραφία που έδειχνε τη στιγμή του χτυπήματος.

«Εκείνος είναι. Από τα ρούχα του το κατάλαβα, το σορτσάκι του γράφει ΠΑΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, δήλωσε ότι «σαν τηλεθεατές, ας πούμε του καναπέ, δεν μπορούμε να… δεν μας αγγίζουν τόσο, απλά τα βλέπουμε σαν νέα γιατί έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σαν νέα. Όταν όμως μπαίνουμε στην αντίθετη όχθη, εκεί καταλαβαίνουμε ότι απλά χαλάνε σπίτια».

Στη συνέχεια, είπε πως «15.30 το μεσημέρι μιλήσαμε τελευταία φορά. Πήγε γι΄ αυτήν την εργασία. Έπρεπε να κάνει tour, ουσιαστικά να γυρίσει όλες τις στάσεις του τρόλεϊ και έπρεπε να βγάλει φωτογραφία την κάθε στάση μεμονωμένα. Έτυχε στη συγκεκριμένη στάση, εκείνα τα λεπτά να γίνει αυτό».