Ο πατέρας της δολοφονημένης φιναλίστ του διαγωνισμού Μις Ελβετία βρήκε το κομμένο κεφάλι της σε έναν σάκο στο πλυσταριό του σπιτιού που έμενε, όπου τα μερικώς πολτοποιημένα μέλη της είχαν αφεθεί εκεί από τον σύζυγό της, όπως αποκάλυψε μια φίλη της άτυχης γυναίκας.

Η 38χρονη Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου, διαμελίστηκε και αποκεφαλίστηκε από τον 41χρονο σύζυγό της, Μαρκ Ρίμπεν, ο οποίος πολτοποίησε μερικά από τα μέλη της σε ένα μπλέντερ και της έκοψε τη μήτρα.

Τα μακάβρια ευρήματα ανακαλύφθηκαν από τον τρομοκρατημένο πατέρα της στις 13 Φεβρουαρίου, με μια οικογενειακή τους φίλη να λέει στην Daily Mail ότι βρήκε μια μαύρη τσάντα σκουπιδιών με ξανθά μαλλιά να προεξέχουν στο πλυσταριό του μεγάλου σπιτιού στον «Gold Hill» του Binningen, κοντά στη Βασιλεία.

«Όταν άνοιξε τη μαύρη τσάντα του κάδου, είδε το κομμένο κεφάλι της με τα μαλλιά ακόμη κολλημένα», είπε η γυναίκα η οποία γνωρίζει τους γονείς της Κριστίνας, καθώς και άλλους συγγενείς της εδώ και χρόνια.

Ο πατέρας της Κριστίνας βρήκε τα μέλη, αφού προηγουμένως έμεινε στο σπίτι για ώρες, δείπνησε με τις δύο εγγονές του, τριών και τεσσάρων ετών, και μίλησε με τον σύζυγό της, ο οποίος προσποιούνταν επανειλημμένα όταν έλεγε ότι δεν γνώριζε πού βρισκόταν το πρώην μοντέλο.

Οι γονείς της ανησύχησαν για πρώτη φορά όταν πήραν τηλέφωνο από το νηπιαγωγείο των εγγονών τους, ζητώντας τους να πάρουν τα παιδιά, καθώς η κόρη τους δεν εμφανίστηκε. Όταν έφτασαν στο σπίτι, ο Μαρκ ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε πού ήταν η Κριστίνα προσφέροντας στον πατέρα της κάτι να πιει.

«Για ώρες, προσποιήθηκε σαν να μην έγινε τίποτα, κουβεντιάζοντας με τον πατέρα της και φτιάχνοντας δείπνο για όλους, προτού βάλει τα παιδιά στο κρεβάτι τους. Ο πατέρας της πήγε να πάρει τη μητέρα της και επέστρεψε στο σπίτι», αποκάλυψε η οικογενειακή φίλη.

«Η μητέρα της ήθελε να κάνει αναφορά για αγνοούμενο στην Αστυνομία, αλλά η κόρη της δεν είχε εξαφανιστεί για περισσότερο από μία μέρα και έτσι δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση, ενώ ο Μαρκ στο τέλος τής έκλεισε το τηλέφωνο», συμπλήρωσε.

Ενώ ο Μαρκ μιλούσε με την πεθερά του, ο πατέρας της Κριστίνας έψαχνε για τα ίχνη της κόρης του σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Όταν έφτασε στο «απομονωμένο δωμάτιο με τους χοντρούς τσιμεντένιους τοίχους» στο υπόγειο, όπου βρίσκεται το πλυσταριό του σπιτιού, είδε μια μεγάλη μαύρη τσάντα για σκουπίδια με τρίχες να προεξέχουν.

«Όταν την άνοιξε και βρήκε το κομμένο κεφάλι, βγήκε τρέχοντας από το γκαράζ ουρλιάζοντας και είπε σε έναν περαστικό να καλέσει την Αστυνομία, προτού επιστρέψει στο σπίτι για να αντιμετωπίσει τον γαμπρό του, ο οποίος ήταν σοκαρισμένος, καθώς μάλλον δεν πίστευε ότι κάποιος θα την έβρισκε. Όταν η Αστυνομία έφτασε στο σπίτι και πέρασε στον Μαρκ χειροπέδες, είπε ψυχρά στη μητέρα της: “Λοιπόν, μου είπες ότι θα έρθετε μόνο για λίγο”. Δεν έδειξε καθόλου τύψεις. Πόσο τρελός πρέπει να είσαι για να μην δείξεις ούτε ένα συναίσθημα», περιέγραψε η οικογενειακή φίλη.

«Ο πατέρας της είναι δυνατός και αντέχει κάπως, αλλά προφανώς δέχεται ψυχολογική θεραπεία αυτή τη στιγμή. Ο θάνατός της τον διέλυσε», ανέφερε σύμφωνα με την Daily Mail.

«Η μητέρα της έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Επισκέπτεται έναν ψυχίατρο κάθε μέρα, δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει», συμπλήρωσε.

Η στενή φίλη της Κριστίνας πρόσθεσε: «Δεν ξέρω καν τι να πω στους γονείς της. Δεν μπορείς να τους παρηγορήσεις με τίποτα. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει για κάτι τέτοιο, όποια ποινή και να του επιβληθεί».

«Η τελευταία εβδομάδα ιδιαίτερα ήταν πολύ δύσκολη για εμάς, τους φίλους της, αφού αυτές οι απαίσιες λεπτομέρειες έγιναν γνωστές στο δικαστήριο. Από τότε που πέθανε, μόλις που αντέχουμε, και έχουμε στιγμές που το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κλάψουμε. Αυτές είναι ουλές, βαθιές ουλές, που θα μείνουν για το υπόλοιπο της ζωής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η γυναίκα είπε ότι ήταν φίλες με την Κριστίνα πολύ πριν γνωρίσει τον Μαρκ, αλλά θέλει να μείνει ανώνυμη από τον φόβο των επιπτώσεων στην περίπτωση που αυτός βγει από τη φυλακή.

«Αν βγει έξω, όλοι είμαστε νεκροί, ειδικά τα παιδιά του», είπε.

Οι μικρές κόρες της Κριστίνας παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους, οι οποίοι τους εξήγησαν στην κηδεία της ότι «η μαμά τους κοιμάται» και «δεν είναι πια τριγύρω», σύμφωνα με την οικογενειακή φίλο.

Οκτώ μήνες μετά τη φρικτή δολοφονία, πολλά λουλούδια εξακολουθούν να τοποθετούνται έξω από το σπίτι της Κριστίνας, καθώς και στον τάφο της.

Επίσης, στον τάφο της υπάρχει μια συγκλονιστική ζωγραφιά που έφτιαξαν οι κόρες της, στην οποία είναι γραμμένη στα σέρβικα η φράση: «Σε αγαπάμε».

Η οικογενειακή φίλη αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαμάχη για την επιμέλεια των δύο παιδιών, τα οποία φέρεται να φροντίζουν τώρα οι γονείς της Κριστίνας και η αδερφή της.

Οι γονείς της Κριστίνας θεωρούνται πολύ μεγάλοι για να αναλάβουν την επιμέλεια των νεαρών κοριτσιών, ενώ η ψυχική τους κατάσταση έχει επίσης αμφισβητηθεί.

Η αδερφή του Μαρκ, που ζει στη γενέτειρά του, τη Βέρνη, με την οικογένειά της, έχει κάνει αίτηση για την επιμέλεια, όπως ισχυρίζεται η γυναίκα. Η αδερφή του υποτίθεται ότι υποστηρίζεται από τον εκατομμυριούχο πατέρα της, καθώς και από τους συναδέλφους του δικηγόρους.

«Οι γονείς της Κριστίνας είναι μεσαίας τάξης και δεν μπορούν να κερδίσουν τους ακριβούς δικηγόρους της οικογένειάς του», είπε η οικογενειακή φίλη.

Η έκθεση της νεκροψίας δείχνει ότι η Κριστίνα αποκεφαλίστηκε από τον σύζυγό της ο οποίος τη διαμέλισε με μαχαίρι και ψαλίδι κήπου.

Επίσης, «αφαίρεσε προσεκτικά» τη μήτρα της Κριστίνας, που ήταν το μόνο όργανο που κόπηκε από τον κορμό της, και αυτός ο «σκόπιμος ακρωτηριασμός ή τελετουργική υποβάθμιση του σώματος» δείχνει ότι ο Μαρκ πάσχει από ψυχική διαταραχή, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Μερικά από τα μέλη του σώματος της συζύγου του τα έβαλε σε ισχυρό μπλέντερ, στο οποίο τα πολτοποίησε, ενώ μερικά τα διέλυσε με ειδικό χημικό διάλυμα.