Μια φιναλίστ του διαγωνισμού Μις Ελβετία φέρεται ότι σχεδίαζε να αφήσει τον σύζυγό της πριν αυτός τη διαμελίσει με εργαλεία κήπου και επιχειρήσει να «πολτοποιήσει» το πτώμα της.

Το διαμελισμένο σώμα του 38χρονου μοντέλου, Kristina Joksimovic, βρέθηκε στο σπίτι της στο Binningen, κοντά στη Βασιλεία της Ελβετίας τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη νεκροψία να αποκαλύπτει ότι η μητέρα των δύο παιδιών στραγγαλίστηκε μέχρι θανάτου πριν τεμαχιστεί με εργαλεία κήπου, ένα μαχαίρι και ένα πριόνι.

Μερικά από τα μέλη του σώματός της στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε ένα μεγάλο μπλέντερ και «πολτοποιήθηκαν», ενώ στη συνέχεια διαλύθηκαν με χημικό διάλυμα.

Ο 41χρονος σύζυγός της, ο οποίος ονομαζόταν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με το ψευδώνυμο Thomas, συνελήφθη λίγο μετά τον εντοπισμό του πτώματος και αργότερα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα του, η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό Μις Ελβετία.

Πηγή κοντά στην Kristina αποκάλυψε ότι ένα πιθανό κίνητρο για τη δολοφονία ήταν ότι η μητέρα των δύο παιδιών σχεδίαζε να εγκαταλείψει τον επιχειρηματία σύντροφό της.

«Ήθελε να χωρίσουν, αλλά τον φοβόταν», είπε η πηγή στο 20 Minuten.

Η αποτρόπαια επίθεση έγινε λίγες εβδομάδες αφότου η Kristina δημοσίευσε στα social media εικόνες μιας ειδυλλιακής απόδρασης του ζευγαριού στη λίμνη της Λουκέρνης.

Εντωμεταξύ, ο σύντροφος μιας από τις φίλες της Kristina ανέφερε ότι η σχέση ήταν «σε κρίση εδώ και μήνες», ενώ η Αστυνομία φέρεται να κλήθηκε στο σπίτι τους για αναφορές σωματικής βίας στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την Daily Mail οι ερευνητές είπαν ότι ο Τόμας έδειξε «έλλειψη ενσυναίσθησης και ψυχρότητα αφού σκότωσε τη σύζυγό του» και παρουσίαζε «σαδιστικά-κοινωνιοπαθητικά χαρακτηριστικά» στην ψυχολογική του αξιολόγηση, ενώ οι εισαγγελείς είπαν ότι ο επιχειρηματίας είχε αρπάξει μια πρώην σύντροφο από τον λαιμό και τη χτύπησε.

Το ζευγάρι λέγεται ότι είχε μια ευτυχισμένη σχέση έως ότου ο Thomas, ο οποίος είναι γιος γνωστού δικηγόρου από τη Βέρνη, ξεκίνησε τη δική του εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων που ονομάζεται Purform το 2022.

Η ιδιοσυγκρασία του Τόμας άλλαξε γρήγορα και η τέλεια σχέση του ζευγαριού άρχισε να καταρρέει, σύμφωνα με την πηγή κοντά στην Kristina.

Η πρώην Μις Ελβετία, Nadine Vinzens, η οποία ήταν φίλη με την Kristina, είπε στο Nau.ch: «Μου έδινε πάντα μια χαρούμενη εντύπωση. Δεν θα πίστευα ποτέ ότι ο άντρας της θα έκανε κάτι τέτοιο».

Ο Τόμας είχε κάνει έφεση για αποφυλάκιση που απορρίφθηκε την Τετάρτη από το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Λωζάνης, αφού μια συνεχιζόμενη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν «συγκεκριμένες ενδείξεις ψυχικής ασθένειας» στη βάση της υπόθεσης.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστήριξε ότι σκότωσε την Kristina σε αυτοάμυνα, αφού εκείνη του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι.

Στη συνέχεια φέρεται να είπε ότι διαμέλισε το πρώην μοντέλο, με το οποίο έχει δύο παιδιά, «πανικόβλητος».

Ωστόσο, μια ιατροδικαστική έκθεση καταρρίπτει την περιγραφή του για αυτοάμυνα, σύμφωνα με το FM1 Today.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Kristina είχε στραγγαλιστεί πριν πεθάνει.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Τόμας είχε προσπαθήσει να πνίξει τη σύζυγό του τουλάχιστον μία φορά πριν τη στραγγαλίσει μέχρι θανάτου, ανέφερε το τοπικό πρακτορείο BZ Basel.

Ο Τόμας, ο οποίος είναι ελβετός υπήκοος από πλούσια οικογένεια, φέρεται να συνελήφθη μια ημέρα αφότου βρέθηκαν τα μέλη της Κριστίνα από έναν άγνωστο το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου.

Αυτός και η Kristina αγόρασαν ένα ημι-ανεξάρτητο σπίτι στην εύπορη συνοικία Binninger λίγο έξω από τη Βασιλεία, όπου οι δρόμοι είναι γεμάτοι με αρχοντικά και πολυτελή νεόκτιστα σπίτια με θέα στην κοιλάδα.

Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 2017, φέρεται να ζούσε στο ευρύχωρο σπίτι του με τις δύο μικρές του κόρες και τη μητέρα της Kristina.