Τρεις άνδρες εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστηρίου στη Νότια Αφρική που κατηγορούνται ότι σκότωσαν δύο γυναίκες και έριξαν τα πτώματά τους στα γουρούνια στη φάρμα όπου εργάζονται.

Ο 60χρονος ιδιοκτήτης της φάρμας, Zachariah Johannes Olivier, ο επόπτης, Adrian Rudolph de Wet, 19 ετών, και ο 45χρονος υπάλληλος, William Musora, αντιμετωπίζουν δύο κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, μία κατηγορία για απόπειρα φόνου και κατοχή πυροβόλου όπλου χωρίς άδεια.

Ο Musora, υπήκοος της Ζιμπάμπουε, αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες περί παράνομης παραμονής στη Νότια Αφρική.

Τα θύματα, η Locadia Ndlovu και η Maria Makgatho, φέρονται να μπήκαν στο αγρόκτημα του Olivier στη βόρεια επαρχία Limpopo τον Αύγουστο, όταν πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν.

Ο σύζυγος της κυρίας Ndlovu, Mabutho, ήταν μαζί τους κατά το περιστατικό και είπε στο νοτιοαφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, Newzroom Afrika, ότι δέχτηκε και αυτός πυροβολισμούς.

Κατάφερε να συρθεί σε έναν κοντινό δρόμο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μπόρεσε να ζητήσει βοήθεια προτού μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα, όπου κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.

Ο Ndlovu κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα όσα συνέβησαν, ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο αγρόκτημα, δεν βρήκαν τις γυναίκες.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα πτώματα σε ένα χοιροστάσιο της φάρμας μερικές μέρες αργότερα.

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η Makgatho και η Ndlovu, ηλικίας 47 και 34 ετών αντίστοιχα, φαγώθηκαν από τα γουρούνια, ενώ έφεραν πολλά τραύματα από πυροβολισμούς στο σώμα τους.

Σύμφωνα με το skynews οι δύο γυναίκες και ο σύζυγος της κυρίας Ndlovu, Mabutho, φέρεται να εισέβαλαν στο αγρόκτημα για να προσπαθήσουν να πάρουν ληγμένα γαλακτοκομικά προϊόντα ή προϊόντα που έληγαν σύντομα και είχαν πεταχτεί στο σημείο από ένα φορτηγό.

Οι Olivier, De Wet και Musora εμφανίστηκαν στο δικαστήριο Mankweng Magistrates’ στο Polokwane στο Limpopo την Τρίτη.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στη Νότια Αφρική, με αρκετά πολιτικά κόμματα να διαδηλώνουν έξω από το δικαστήριο ζητώντας από τους άνδρες να αρνηθούν την εγγύηση και να αντιμετωπίσουν την πιο σκληρή ποινή.

Η νοτιοαφρικανική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσε το κοινό να μην πάρει τον νόμο στα χέρια του ως αντίποινα στο στυγερό έγκλημα.

Τα βίαια εγκλήματα στα αγροκτήματα της Νότιας Αφρικής αποτελούν ανησυχητικό φαινόμενο εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας αγροτών από εγκληματίες και της κακοποίησης των εργαζομένων από τους αγρότες.