Η δολοφονία της οκτάχρονης Ναρίν Γκιουράν έχει σοκάρει την Τουρκία. Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών αλλά και του κινήτρου του αποτρόπαιου εγκλήματος δεν παραμένουν εντελώς άκαρπες, όμως δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις.

Η οκτάχρονη είχε εξαφανιστεί στις 21 Αυγούστου από την περιοχή Μπαγλάρ του Ντιγιάρμπακιρ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και βρέθηκε νεκρή το πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου στην άκρη ενός ρέματος μέσα σε έναν σάκο, με τα ρούχα που φορούσε όταν εθεάθη για τελευταία φορά προτού εξαφανιστεί. Το σώμα της ήταν καλυμμένο με πέτρες και κλαδιά.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον Nevzat Bahtiyar, ο οποίος ομολόγησε ότι πήρε από τον θείο της Ναρίν, που έχει, επίσης, συλληφθεί ως ύποπτος για τη δολοφονία της, το άψυχο σώμα της και το έθαψε στο ρέμα. Ισχυρίστηκε, όπως αναφέρει η Millyet, ότι ο Σαλίμ Γκιουράν, ο θείος της Ναρίν, του είπε ότι τη σκότωσε και τον απείλησε ότι αν δεν τον βοηθούσε να τη θάψουν, θα σκότωνε την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «CNN Turk» από το χωριό Tavşantepe, όπου σκοτώθηκε η Ναρίν, ο Σαλίμ Γκιουράν ισχυρίστηκε ότι 72 ώρες μετά την εξαφάνισή της, μίλησε στο τηλέφωνο με συγγενείς και εργάτες του.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο θείος της Ναρίν τηλεφώνησε σε ένα άτομο που ζούσε στην Αττάλεια 5 φορές σε 1 ώρα και 12 λεπτά την ημέρα που εξαφανίστηκε η μικρούλα.

«Ίσως ο θείος της τη σκότωσε επειδή είδε κάτι που δεν έπρεπε»

Σε σχέση με το έγκλημα, αντιδράσεις προκάλεσαν δηλώσεις του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Galip Ensarioğlu, ο οποίος είπε στον αέρα εκπομπής: «Μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε και μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που γνωρίζουμε, αλλά δεν πρέπει να τα λέμε. Δεδομένου ότι το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο, δεν θέλουμε να πούμε κάτι που θα τους αναστατώσει πολύ (σ.σ. την οικογένεια)». Τα λόγια του ερμηνεύτηκαν ως αιχμή για την προφυλάκιση του θείου της Ναρίν, κάτι που ο ίδιος διέψευσε.

Σύμφωνα με το serbestiyet.com, ο βουλευτής είπε ότι ο Σαλίμ Γκιουράν συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, αφού βρέθηκαν ίχνη DNA του Ναρίν στο όχημά του και ότι διέγραψε τα δεδομένα στο τηλέφωνό του.

Η μαντίλα που φορούσε η Ναρίν όταν έφυγε από το μάθημα του Κορανίου, όπου βρισκόταν πριν χαθούν τα ίχνη της, βρέθηκε στο σπίτι όπου ζούσε με την οικογένειά της. Αυτή είναι σημαντική πληροφορία, διότι υπήρχαν εικασίες ότι η Ναρίν μπορεί να είχε απαχθεί προτού φτάσει στο σπίτι της.

«Αυτά, ίσως, δείχνουν ότι ο θείος της σκότωσε τη Ναρίν, επειδή είδε κάτι που δεν έπρεπε να δει», υποστήριξε ο Ensarioğlu.