Ο πατέρας του υπόπτου για τους πυροβολισμούς στο σχολείο της Τζόρτζια συνελήφθη και κατηγορείται για δύο φόνους δευτέρου βαθμού.

Ο Κόλιν Γκρέι αντιμετωπίζει, επίσης, τέσσερις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και οκτώ κατηγορίες για σκληρή συμπεριφορά απέναντι σε παιδιά.

Οι κατηγορίες προέρχονται από το γεγονός ότι επέτρεψε στον γιο του να κατέχει όπλο, όπως ανέφεραν οι Αρχές.

Δύο δάσκαλοι και δύο μαθητές σκοτώθηκαν στην επίθεση στο γυμνάσιο Apalachee στο Winder, 50 μίλια βορειοανατολικά της Ατλάντα, την περασμένη Τετάρτη (04/09).

Άλλοι εννέα, ένας δάσκαλος και οκτώ μαθητές, τραυματίστηκαν ελαφρά από τους πυροβολισμούς και αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Ο 14χρονος Κολτ Γκρέι κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ με τουφέκι έξω από την τάξη της άλγεβρας και αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για φόνο σε βαθμό κακουργήματος.

Πατέρας και γιος πέρυσι είχαν ανακριθεί από την Αστυνομία

Μετά από μια πληροφορία από το FBI, ο Κολτ Γκρέι και ο πατέρας του ανακρίθηκαν σε σχέση με διαδικτυακές απειλές σχετικά με πυροβολισμούς σε σχολείο, που έγιναν στην πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών Discord.

Και οι δυο αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός, όπως είπαν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με το skynews η υπόθεση έκλεισε, αφού κανένας από τους δύο Γκρέι δεν μπόρεσε να συνδεθεί με τον λογαριασμό Discord, ενώ δεν βρέθηκαν αποδείξεις για την κατάσχεση των όπλων της οικογένειας, σύμφωνα με αναφορές της Αστυνομίας που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του σερίφη.

«Οι πληροφορίες περί λογαριασμού Discord που τα στοιχεία του έδειχναν ότι είχε πρόσβαση σε διάφορες πόλεις της Τζόρτζια και στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης δεν ευσταθούν», είχε δηλώσει ένας ερευνητής.

Εκείνη την εποχή, ο πατέρας του Γκρέι είπε στους αξιωματούχους ότι είχε κυνηγετικά όπλα κλειδωμένα σε ένα χρηματοκιβώτιο στο σπίτι και ότι ο γιος του δεν είχε πρόσβαση σε αυτά.

Ο Κόλιν Γκρέι είπε επίσης ότι ο γιος του είχε ταλαιπωρηθεί με τον χωρισμό των γονιών του.

«Γνωρίζει τη σοβαρότητα των όπλων και τι μπορούν να κάνουν, πώς να τα χρησιμοποιήσει και να μην τα χρησιμοποιήσει», είχε πει ο Κόλιν Γκρέι.

Παράλληλα, αγόρασε στον γιο του ένα τουφέκι τύπου AR ως δώρο μετά την ανάκριση πατέρα και γιου, όπως δήλωσαν πηγές επιβολής του νόμου στο NBC News.

Βρέθηκε όπλο δίπλα στο πτώμα στο σχολείο

Η μαθήτρια, Lyela Sayarath, είπε ότι άκουσε 10 έως 15 πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ενώ μια άλλη 17χρονη ανέφερε ότι μετά τον πυροβολισμό είδε αίμα στον διάδρομο και κάτι που έμοιαζε με αποσυναρμολογημένο πυροβόλο όπλο δίπλα σε ένα πτώμα.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ότι κάποιος έχασε τον προπονητή, κάποιος έχασε τον μπαμπά του, κάποιος έχασε τον καλύτερό του φίλο», ανέφερε χαρακτηριστικά η μαθήτρια.