Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του 14χρονου που θεωρείται ύποπτος για τον θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων στην πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Δύο καθηγητές και δύο μαθητές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο λύκειο Απαλάτσι στο Γουίντερ, βορειοανατολικά της Ατλάντα, την Τετάρτη.

Ο Κολτ Γκρέι, 14 ετών, παραδόθηκε όταν «ενεπλάκη με τους αστυνομικούς μέσα στο σχολείο», ανακοίνωσε η αστυνομία της κομητείας Μπάροου.



Ούτε τα βίντεο από τις κάμερες σώματος ούτε ο ήχος θα δοθούν στη δημοσιότητα για «την προστασία της ακεραιότητας της έρευνας», ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν άλλα εννέα άτομα.

Ο Γκρέι θα δικαστεί ως ενήλικας για τον θάνατο των μαθητών Μέισον Σέρμερχορν και Κρίστιαν Ανγκούλο, και οι δύο 14 ετών, και των καθηγητών Ρίτσαρντ Άσπινγουολ, 39 ετών, και Κριστίνα Ιρίμι, 53 ετών, σύμφωνα με τον Κρις Χόουζι, διευθυντή του Γραφείου Ερευνών της Τζόρτζια όπως αναφέρει το Skynews.

Η πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο αναμένεται να γίνει την Παρασκευή.

Οι ντετέκτιβ προσπαθούν να βρουν πώς ο έφηβος προφανώς απέκτησε ένα ημιαυτόματο τουφέκι.

Ο Γκρέι και ο πατέρας του είχαν ανακριθεί πέρυσι σε σχέση με διαδικτυακές απειλές για πυροβολισμούς σε σχολείο που διατυπώθηκαν στην πλατφόρμα παιχνιδιών Discord και αρνήθηκαν ότι έκαναν τα σχόλια, δήλωσαν οι ερευνητές.

Ο πατέρας του Γκρέι είπε στους αξιωματούχους ότι είχε τα κυνηγετικά όπλα κλειδωμένα σε ένα χρηματοκιβώτιο στο σπίτι και ότι ο γιος του δεν είχε πρόσβαση σε αυτά.