Μια συμμορία έκρυβε 400 κιλά κοκαΐνης μέσα σε παλέτες που περιείχαν ωμό κοτόπουλο, με τη δράση της να εκτιμάται πως εκτεινόταν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς διατηρούσε ένα τεράστιο δίκτυο διανομής.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στο West Midlands, όταν η αστυνομία έκανε έλεγχο σε ένα από τα φορτηγά που χρησιμοποιούσαν, για να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. Συνολικά, εντοπίστηκαν 400 κιλά κοκαΐνης μέσα σε παλέτες και περίπου 2,1 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία ήταν κρυμμένα στα ελαστικά του οχήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη των κακοποιών χάρη στην πλατφόρμα Encrochat. Η συμμορία συνομιλούσε τακτικά μέσω της συγκεκριμένης κρυπτογραφημένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, θεωρώντας ότι δεν κινούν τις υποψίες. Στην πραγματικότητα όμως, αποκάλυψαν τα πάντα, με την αστυνομία να μαθαίνει όλες τις λεπτομέρειες που χρειαζόταν, χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω έρευνα.

Τελικά, οι Αρχές συνέλαβαν δέκα άτομα, τα οποία καταδικάστηκαν σε δίκη που έγινε στις 20 Αυγούστου, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους, καθώς η οργάνωση προμήθευε με κοκαΐνη όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο 39χρονος Maninder Dosanjh φυλακίστηκε για παραπάνω από 16 χρόνια και ο 42χρονος Amandeep Rishi καταδικάστηκε σε περισσότερα από 11 χρόνια, με τους δύο άνδρες να θεωρούνται ως οι «εγκέφαλοι» της συμμορίας.

O 39χρονος Maninder Dosanjh
O 42χρονος Amandeep Rishi

Έπειτα, οι Mohammad Usman, 29 ετών, Rizwan Ali, 34 ετών, και Kamran Hussain, 34 ετών, φυλακίστηκαν για επτά έως εννέα χρόνια. Οι Peter Masih, 44 ετών, Mandeep Singh, 42 ετών, και Mithab Hussain, 31 ετών, φυλακίστηκαν για επτά έως οκτώ χρόνια, καθώς κρίθηκε ότι είχαν μικρότερους ρόλους στην οργάνωση.

Ο επιθεωρητής Pete Cooke, που ασχολήθηκε με την υπόθεση, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε ότι η συμμορία ήταν υπεύθυνη για την εισαγωγή εκατοντάδων κιλών κοκαΐνης, με την αξία να ξεπερνάει τα 13,9 εκατομμύρια δολάρια. Με τη δραστηριότητά τους κατέστρεψαν πολλές ζωές».