Νεκρός είναι ο συγκατηγορούμενος του βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας, Μάικ Λιντς, ο οποίος αγνοείται μετά το ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ στη Σικελία. Ο 52χρονος Στίβεν Τσάμπερλεν πέθανε, αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.

Ο Τσάμπερλεν ήταν συγκατηγορούμενος του Λιντς στη δίκη του για απάτη στις ΗΠΑ, στην οποία και οι δύο άνδρες αθωώθηκαν μετά την πώληση του γίγαντα λογισμικού Autonomy για 11 δισ. δολάρια.

Ο 52χρονος Τσάμπερλεν πέθανε αφού χτυπήθηκε θανάσιμα από το όχημα, ενώ είχε πάει για τρέξιμο το Σάββατο.

Ο Λιντς και η κόρη του αγνοούνται μετά τη βύθιση πολυτελούς γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας τη Δευτέρα.

Ο Τσάμπερλεν ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος των οικονομικών στο Autonomy. Πριν από τη δίκη του στις ΗΠΑ, ήταν ο πρώην επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Darktrace, σύμφωνα με το BBC.

Εντωμεταξύ, οι έρευνες για τους αγνοούμενους από το γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας ξεκίνησαν ξανά την Τρίτη.

Έξι τουρίστες -συμπεριλαμβανομένου του Λιντς και της 18χρονης κόρης του– εξακολουθούν να αγνοούνται από το γιοτ με το όνομα Bayesian που χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια έντονων καταιγίδων τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley International, και ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος της νομικής εταιρείας Clifford Chance, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον Λιντς σε δίκη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι επίσης μεταξύ των αγνοουμένων.

Εξειδικευμένοι δύτες έφθασαν χθες, Δευτέρα, στο βυθισμένο πλοίο σε βάθος περίπου 50 μέτρων, όμως η πρόσβαση σε αυτό εμποδίζεται από διάφορα αντικείμενα, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική.

Δεκαπέντε άτομα διέφυγαν πριν το πλοίο βυθιστεί, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, η Άντζελα Μπακάρις, ιδιοκτήτρια του σκάφους, και ένα κοριτσάκι ενός έτους.

Χθες, Δευτέρα, διασώστες ανέσυραν το πτώμα του σεφ του γιοτ. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τον Ρικάρντο Τόμας, πολίτη της Αντίγκουα.