Ένας δάσκαλος γυμνασίου με γρήγορα αντανακλαστικά από το Τέξας χαρακτηρίζεται ως ήρωας, αφού άρπαξε το όπλο του και έσωσε ένα 15χρονο κορίτσι που δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι του.

Ο δράστης ακολούθησε την έφηβη σε ένα κλειστό συγκρότημα διαμερισμάτων, αφού κατέβηκε από το λεωφορείο στην ανατολική πλευρά του Χιούστον γύρω στις 12:30 π.μ. στις 28 Ιουλίου, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Χάρις.

Όπως αναφέρει η nypost τότε ήταν που ο καλός Σαμαρείτης, Ντέιβιντ Γκάρζα, άκουσε το κορίτσι να ουρλιάζει για βοήθεια έξω από το διαμέρισμά του.

«Κοίταξα έξω από το παράθυρο και είδα έναν άνδρα να χτυπά μια γυναίκα στο έδαφος προσπαθώντας να της βγάλει τα ρούχα», είπε ο Γκάρζα στο KHOU.

Άρπαξε αμέσως το όπλο του και έτρεξε έξω για να αντιμετωπίσει τον δράστη, όπως δείχνουν τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας.

«Έτρεξα έξω και ρώτησα τι συμβαίνει. Το κορίτσι ούρλιαξε: “Είμαι 15 χρονών, βοήθησέ με!”. Του έδειξα το όπλο και του είπα να κατέβει από πάνω της», είπε ο Γκάρζα.

Ο Γκάρζα φαίνεται στο βίντεο να κρατά το πιστόλι στην μπροστινή βεράντα του εντελώς γυμνός και να ουρλιάζει: «Φύγε από κοντά της!».

Ένας γείτονας είπε στο KHOU ότι πιστεύει πως ο Garza έσωσε το κορίτσι από μια πιθανή τραγωδία.

«Στην αρχή φοβήθηκα, νόμιζα ότι θα τη βιάσουν. Νομίζω ότι αν δεν έβγαινε, θα είχε βιαστεί», είπε ο γείτονας.

Ο Γκάρζα είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έπρεπε να κυνηγήσει κάποιον που επιτίθεται σε ένα παιδί, κάτι που είπε ότι δεν θα δίσταζε να το ξανακάνει, παρόλο που και ο ίδιος φοβόταν επίσης.