Εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης, ανώτεροι αξιωματικοί των IDF πρότειναν στον υπουργό Άμυνας και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να προλάβουν τη Χεζμπολάχ και να χτυπήσουν το Λίβανο. «Οι πιθανότητες κλιμάκωσης στο βόρειο μέτωπο αυξάνονται. Θα ήταν συνετό να ηγηθούμε της πρωτοβουλίας», σύμφωνα με πληροφορίες του Channel 13.

Τη στιγμή που αναμένεται η αντίδραση του Ιράν και της Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη και του Φουάντ Σουκρ στο Λίβανο, ανώτεροι αξιωματικοί των IDF πρότειναν στον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να μην περιμένουν επίθεση από τη Χεζμπολάχ, αλλά να ξεκινήσουν άλλο ένα προληπτικό ισραηλινό χτύπημα, όπως μετέδωσε το Κανάλι 13 το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανώτεροι αξιωματούχοι των IDF πρότειναν πρόσφατα στο πολιτικό κλιμάκιο να εξαπολύσουν άλλη μια επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο πριν φτάσει η απάντηση της σιιτικής τρομοκρατικής ομάδας. Σύμφωνα με τους εν λόγω ανώτερους αξιωματούχους, «πρέπει να υπονομεύσουμε την αντίληψη του εχθρού ότι περιμένουμε την κίνησή του». Πρόσθεσαν επίσης: «Οι πιθανότητες κλιμάκωσης στο βόρειο μέτωπο αυξάνονται ανεξαρτήτως. Θα ήταν συνετό να είμαστε εμείς αυτοί που θα ηγηθούν αυτής της πρωτοβουλίας».

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η πρόταση παρουσιάστηκε χθες σε διάφορες συζητήσεις με ανώτερους πολιτικούς αξιωματούχους. Αν και η πρόταση εξετάστηκε και αξιολογήθηκε, δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή από το πολιτικό κλιμάκιο. Το γραφείο του πρωθυπουργού δεν έχει σχολιάσει και ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι δεν σχολιάζουν απόρρητες συζητήσεις.

Ακόμη ένα θάνατος ηγετικού στελέχους της Χεζμπολάχ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν το βράδυ της Δευτέρας ότι σκότωσαν έναν διοικητή της δύναμης Radwan της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο. Σύμφωνα με τον στρατό, η δολοφονία του Αλί Τζαμάλ αλ-Ντιν Τζαβάντ αποτελεί «σημαντικό πλήγμα στην ικανότητα της Χεζμπολάχ να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις από τον νότιο Λίβανο εναντίον του Ισραήλ».

Σε μια άλλη επίθεση, η ισραηλινή αεροπορία στόχευσε ένα στρατιωτικό κτίριο της Χεζμπολάχ και τρομοκρατικές υποδομές στην περιοχή του χωριού Κίλα, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Στην πλατφόρμα Χ δημοσίευσαν βίντεο από την επίθεση.