Χιονόπτωση ρεκόρ καταγράφηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας την Κυριακή (14/07), καθώς οι θερμοκρασίες εκτινάχθηκαν στους 34,4 βαθμούς Κελσίου δημιουργώντας μια τρομακτική αντίφαση.

Το γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στη Φιλαδέλφεια/Μάουντ Χόλι κατέγραψε τη συνολική ημερήσια χιονόπτωση πάνω από το αεροδρόμιο της Πενσυλβάνια εκείνο το απόγευμα σημειώνοντας ότι έσπασε το παλιό ρεκόρ της 14ης Ιουλίου που είχε σημειωθεί το 1870.

Το ίχνος χιονιού που καταγράφηκε ήταν στην πραγματικότητα χαλάζι, που έπεσε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

«Δεδομένου ότι το χαλάζι είναι παγωμένη βροχόπτωση, αυτό μετριέται ως «ίχνος» χιονιού στις κλιματικές μας αναφορές», τονίζει το NWS Mount Holly σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «αναφορά ρεκόρ ημερήσιας χιονόπτωσης».

Σύμφωνα με την nypost το παράξενο καιρικό φαινόμενο είναι σπάνιο, αλλά όχι πρωτάκουστο.

Οι καταιγίδες που παράγουν χαλάζι τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν προκαλέσει αναφορές για «ίχνη χιονιού» πάνω από το αεροδρόμιο 13 ακόμη φορές από το 1911 έως την περασμένη Κυριακή.

Το τελευταίο καλοκαιρινό «χιόνι» καταγράφηκε στο αεροδρόμιο τον Αύγουστο του 2011 και συνέβη δύο φορές αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το NWS.

Όμως, το πιο πρόσφατο φαινόμενο είναι ακόμη πιο σοκαριστικό, καθώς μεγάλο μέρος της χώρας μπαίνει σε μια δεύτερη εβδομάδα ανοδικών θερμοκρασιών.

Η Φιλαδέλφεια και άλλες βορειοανατολικές πόλεις βρίσκονται υπό προειδοποιήσεις για υπερβολική ζέστη εδώ και αρκετές ημέρες.

Αξιωματούχοι στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη θερμή εισβολή αυτή την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα από την Δευτέρα έως Τετάρτη.