Πολλές οργανώσεις της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους Αιγύπτιους, και ειδικότερα τους νέους, να διαδηλώσουν αύριο, Τρίτη, ελπίζοντας ότι ο απόηχος της τυνησιακής εξέγερσης θα βοηθήσει τις αιγυπτιακές κινητοποιήσεις για οικονομικές αλλαγές και αλλαγή της πολιτικής γραμμής στη χώρα τους.

Οι διαδηλώσεις στην Αίγυπτο θα είναι οι πρώτες οργανωμένες αφότου κατέρρευσε το καθεστώς του τυνήσιου προέδρου Μπεν Άλι στις 14 Ιανουαρίου μετά την λαϊκή εξέγερση.

Την οργάνωση των αυριανών κινητοποιήσεων ανέλαβε το Κίνημα της 6ης Απριλίου, μια φιλοδημοκρατική οργάνωση που ελπίζει να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση πολλοί άνθρωποι και κυρίως νέοι, οι οποίοι έχοντας πρόσβαση στο Ιντερνετ έχουν παρακολουθήσει τα γεγονότα της Τυνησίας.

Ο Μοχάμαντ Ελ Μπαραντέι, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και πρώην αξιωματούχος διεθνούς επιπέδου, εκφράζει στην ιστοσελίδα του την αμέριστη υποστήριξή του στην αυριανή διαδήλωση κατά της καταπίεσης και καταγγέλει τις απειλές που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας προσκείμενες στο καθεστώς που τρέμει τη λαϊκή εξέγερση.

Από την πλευρά του το κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων, που έχει μεγάλη ικανότητα στις κινητοποιήσεις, και το κόμμα Wafd, το πρώτο λαϊκό κόμμα της αντιπολίτευσης, δεν εξέδωσαν επίσημες ανακοινώσεις συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση αλλά ανέφεραν ότι οι οπαδοί τους και κυρίως οι νέοι θα μετάσχουν.