Θέση για τις γαλλικές εκλογές πήρε το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας -με μοναδική εξαίρεση τη Νίκη – βγάζοντας, κατά κύριο λόγο, συμπεράσματα που επιβεβαιώνουν τη δική τους πολιτική γραμμή στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση (μέσω κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου) χαρακτήρισε άστοχες τις προσπάθειες παραλληλισμού του αποτελέσματος του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών με την Ελλάδα. Όπως εξηγούσαν «η Γαλλία έχει εκλογικό σύστημα δύο γύρων».

«Αναδείχθηκε η μεγάλη σημασία της πολιτικής σταθερότητας»

«Διαφάνηκε η διάθεση γενικότερης συνεργασίας απέναντι στη Λεπέν. Το σημαντικό που αναδείχθηκε από τις γαλλικές εκλογές είναι η μεγάλη σημασία που έχει η πολιτική σταθερότητα, η οποία είναι σαφές, και στο παράδειγμα της Γαλλίας, ότι περνά μέσα από την αυτοδυναμία. Η αυτοδυναμία και κατά συνέπεια η πολιτική σταθερότητα είναι μια συνθήκη που υπηρετεί τη χώρα», αναφέρουν και συνεχίζουν: «Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε 3 χρόνια μέχρι τις επόμενες εκλογές να κάνουμε τη δουλειά μας και να πείσουμε τους πολίτες μέσα από τα αποτελέσματα που φέρνουμε καθημερινά για την παραπάνω αναγκαιότητα».

«Αλλαγή πλεύσης» από τον Στέφανο Κασσελάκη

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αν και εμφανίστηκε λάβρος κατά της συνεργασίας των δυνάμεων που αποτελούν το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» στη Γαλλία, με το βλέμμα, βέβαια, στραμμένο στη συζήτηση που λαμβάνει χώρα στο κόμμα του και τη σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, το Σάββατο, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ακόμη και στη Γαλλία ο αριστερός συνασπισμός αφαίρεσε από τον Μακρόν και όχι από τη Λεπέν».

Όταν, όμως, διαφάνηκε το τελικό αποτέλεσμα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως «ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο» και συμπλήρωσε: «Στάθηκε απέναντι στο τέρας της Ακροδεξιάς και τον απαξιωμένο νεοφιλελευθερισμό. Με ένα λαϊκό μέτωπο επιβεβλημένο από την κοινωνία, για να αντιπαρατεθεί με το μίσος και την οπισθοδρόμηση. Με τη σύγχρονη Αριστερά στην πρώτη γραμμή της Δημοκρατίας».

Διαφορετικά συμπεράσματα στο ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δήλωσή του για τις γαλλικές εκλογές επισήμανε την αθρόα συμμετοχή στις κάλπες, ενώ έκανε λόγο και για τα «τείχη» που ύψωσε ο λαός της Γαλλίας στην ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, και περιφρούρησε τις διαχρονικές αρχές της Γαλλικής Δημοκρατίας: την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αδελφοσύνη».

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη δική του δήλωση αναφέρθηκε στην ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στη Γαλλία, ενώ, αντίθετα με τον πρόεδρο του κόμματος, αναφέρθηκε στις «προοδευτικές δυνάμεις που κινήθηκαν ενωτικά», ώστε οι Γάλλοι «να πουν όχι στον αυταρχισμό και τον νεοφασισμό».

«Θα τροφοδοτήσουν φαύλο κύκλο απογοητεύσεων και συντηρητικοποίησης»

Για επανάληψη του ίδιου έργου, «με τους πρωταγωνιστές των αντιλαϊκών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του γαλλικού λαού με όποιο κυβερνητικό σχήμα και αν υπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου», κάνει λόγο στη δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το μόνο βέβαιο είναι ότι ξανά – στο όνομα της «δημοκρατίας» και του «μικρότερου κακού» – θα τροφοδοτήσουν έναν νέο φαύλο κύκλο απογοητεύσεων και συντηρητικοποίησης».

«Τρόμος! Όλοι εναντίον ενός»

«Το σύστημα έκανε τα πάντα και πάλι απέτυχε» αναφέρει σχετικά με το αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, που στο μήνυμά του καταδικάζει τη σύγκλιση των κομμάτων της Αριστεράς ενάντια στην προοπτική να κυβερνήσει το κόμμα της Μαρίν Λεπέν.
«ΤΡΟΜΟΣ! Ενώθηκαν ως “Λαϊκό Μετωπο της (ΨΕΥΤΟ) Αριστεράς” και συσπειρώθηκαν τα κόμματα του “αριστερού” φάσματος: σοσιαλιστικό κόμμα + οικολόγοι+ Ανυπότακτη Γαλλία Μελανσόν + ΚΚΓ. Πρώτο σε έδρες ήρθε το κόμμα του Μελανσόν με 71 έδρες, σοσιαλιστές 64 κλπ κλπ! ΔΗΛΑΔΉ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ… ΕΝΟΣ! Το σύστημα έκανε τα πάντα και πάλι απέτυχε! Θα το δείτε σε 1 χρόνο!»

«Μεγάλη νικήτρια η Μαρίν Λεπέν»

«Μεγάλη νικήτρια» χαρακτηρίζει τη Μαρίν Λεπέν η ομόσταυλή της, πλέον, στην ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη», Αφροδίτη Λατινοπούλου, στην ανακοίνωση του δικού της κόμματος, επισημαίνοντας ότι ο Εθνικός Συναγερμός κέρδισε τη λαϊκή ψήφο στη Γαλλία.

«Νέος εκλογικός σεισμός στην Ευρώπη με μεγάλη νικήτρια τη Μαρίν Λεπέν, στις εκλογές της Γαλλίας, που μέσα σε λίγο καιρό υπερδιπλασίασε το ποσοστό της, φτάνοντας το 33%. Η Μαρίν Λεπέν σάρωσε σε όλη τη Γαλλία, πλην του πλήρως ισλαμοποιημένου Παρισιού.

Όλα τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης την αποκαλούν ακροδεξιά, όπως αποκαλούν όσους θέλουν να μπει ένα τέλος στην λαθρομετανάστευση και την παράνοια της woke ατζέντας. Ευτυχώς, ΦΩΝΕΣ ΛΟΓΙΚΗΣ σε όλη την Ευρώπη ακούγονται ξανά!

Ο εχθρός είναι ένας: Η ακροαριστερά που αγκαλιάζει τους ισλαμοφασίστες, που συντάσσεται στο πλευρό των σφαγέων της Χαμάς, που θέλει την ΕΕ μουσουλμανική αποικία. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει, αλλά ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρνει, όλη η αριστερά, ακροαριστερά, κεντροαριστερά στη Γαλλία. Όμως δεν τους περνάει.

Ο κόσμος επιτέλους ξυπνάει και η κάλπη μιλάει. Στέκεται απέναντι στην ακραία βία και το δολοφονικό μένος των ακραίων ισλαμιστών με τελευταίο θύμα, έναν Έλληνα που τον δολοφόνησαν επειδή φορούσε σταυρό. Κι εμείς θα ενώσουμε τη ΦΩΝΗ μας με της Λεπέν και με εκείνους που λένε «Ναι, στην Ευρώπη των Εθνών» και «Όχι στην Ευρώπη των λαθρομεταναστών».