Αποδοκιμασίες ακούστηκαν κατά την έξοδο του Ρίσι Σούνακ από τα γραφεία των Συντηρητικών το πρωί της Παρασκευής, μετά τη μεγάλη ήττα υπέστη στις βρετανικές εκλογές. Οι Εργατικοί πέτυχαν μια σαρωτική νίκη και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην επόμενη μέρα.

«Ετοίμασε τις βαλίτσες σου», φώναξαν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία του κόμματος, ενώ ακούστηκε και η φράση «το πάρτι τελείωσε».

Το BBC ανέφερε ότι ο Σούνακ συνομίλησε με εργαζόμενους του κόμματος και τους ευχαρίστησε θερμά σε μια συνάντηση 40 λεπτών.

Η μετάβαση στην εξουσία

Μετά από 14χρόνια, οι «Εργατικοί» επανέρχονται στην εξουσία μετά με τον Κιρ Στάρμερ να παίρνει σήμερα την σκυτάλη από τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Στις πρώτες εικόνες από την Βρετανία φαίνονται φορτηγά να κατευθύνονται προς την Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ένα λευκό βαν έχει σταθμεύσει ακριβώς έξω από την πρωθυπουργική κατοικία.

Ο απερχόμενος Ρίσι Σούνακ θα κάνει μια δήλωση, πριν μεταβεί στο Μπάκιγχαμ για να υποβάλει την παραίτησή του στον βασιλιά Κάρολο, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει με ιδιωτικό όχημα με προορισμό το σπίτι του.

Αργότερα, ο σερ Κιρ Στάρμερ θα φτάσει και αυτός στο παλάτι, προκειμένου ο βασιλιάς να του ζητήσει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση. Ο νικητής των εκλογών θα υποκλιθεί και η μετάβαση της εξουσίας θα απαθανατιστεί.

Τέλος, ο ηγέτης των Εργατικών θα μεταβεί στην Ντάουνινγκ Στριτ για να εκφωνήσει ομιλία του.

Δείτε LIVE εικόνα: