Θρηνεί η Ιταλία για τον τραγικό θάνατο των τριών φίλων που αγκαλιάστηκαν πριν τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου προς τα βράχια των φαραγγιών, που βρίσκονται κατά μήκος σε εκείνο το σημείο του ποταμού.

Τα συγκλονιστικά βίντεο που αναρτήθηκαν στο «X» δείχνουν την Patrizia Cormos, 21 ετών, τη φίλη της Bianca Doros, 23 ετών, και τον φίλο τους Cristian Casian Molnar, 25 ετών, να στέκονται μέχρι τους μηρούς μέσα σε ένα φουρτουνιασμένο ποτάμι και να αγκαλιάζονται πριν χάσουν τη ζωή τους.

Εθεάθησαν ζωντανοί για τελευταία φορά την Παρασκευή, όταν έκαναν μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Natisone.

Το νερό ανέβηκε σε επικίνδυνα επίπεδα μετά από ημέρες έντονης βροχόπτωσης και οι τρεις φίλοι εγκλωβίστηκαν στη μέση του ποταμού, κρατώντας αγκαλιά ο ένας τον άλλον, για να μην παρασυρθούν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, επικαλούμενη δήλωση των διασωστών στον ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Telefriuli, οι τρεις νέοι, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι όλοι νεκροί, βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα από την όχθη του ποταμού και τη σωτηρία τους. «Μερικά μέτρα τους χώριζαν από την όχθη» είπαν οι διασώστες, προσθέτοντας ότι «είχαν την ευκαιρία να σωθούν, αλλά πανικοβλήθηκαν» και τελικά δεν κατόρθωσαν να φτάσουν το σχοινί των διασωστών.

@dailymail

This is the tragic moment three friends were seen hugging each other seconds before being swept away in a flash flood in Italy. Patrizia Cormos, her friend Bianca Doros, and her boyfriend Cristian Molnar, were last seen alive on Friday before the group were caught stranded in the middle of the river. #italy #flood #weather #sad #heartbroken #friends #river #storm #hug

♬ Beethoven Moonlight Sonata-High Sound Quality – Amemiya

Δύο σοροί, που πιστεύεται ότι ανήκουν στις δύο φίλες, ανακαλύφθηκαν 1 χλμ από το σημείο όπου τις παρέσυραν τα ορμητικά νερά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον Molnar.

Η κλήση στην Πυροσβεστική – «Μείνετε μαζί, αγκαλιαστείτε»

Μία από τις γυναίκες κάλεσε την Αστυνομία την Παρασκευή και οι Πυροσβέστες έφτασαν άμεσα στο σημείο.

Ένας πυροσβέστης τους είπε να μείνουν ενωμένοι και εκείνοι αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλον, όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν κατάφεραν να μείνουν όρθιοι.