Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγερί, διέταξε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί και η συνοδεία του, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Isna».

Ο Μπαγερί διέταξε μια επιτροπή υψηλόβαθμων αξιωματικών να ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της συντριβής του προεδρικού αεροσκάφους, από την οποία σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο χάθηκε χθες, Κυριακή, εντοπίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην πλαγιά ενός βουνού όπου κατέπεσε για άγνωστο, ακόμη, λόγο. Το ελικόπτερο πετούσε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η κηδεία του Ραϊσί θα ξεκινήσει την Τρίτη από την Ταμπρίζ

Οι τελετές για την κηδεία του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη, από την πόλη Ταμπρίζ, στα βορειοδυτικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων, «Irna».

Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον πρόεδρο και τα πρόσωπα που τον συνόδευαν στο ταξίδι του θα γίνει αύριο το πρωί στις 9.30 (τοπική ώρα, 08.00 ώρα Ελλάδας) στην Ταμπρίζ και στη συνέχεια οι σοροί θα μεταφερθούν στην Τεχεράνη, όπου θα συνεχιστούν οι τελετές, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται πληροφορίες του υπουργού Εσωτερικών, Αχμάντ Βαχιντί.

Πηγή: ΑΠΕ