Η Agricultural Bank of China – η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας δηλαδή – αποτίμησε τις αρχικές δημόσιες εγγραφές στην Σαγκάη στα 2,68 γουάν ανά μετοχή, στο υψηλότερο σημείο της προβλεπόμενης κλίμακας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες για την κρίσιμη εισαγωγή που αποτελεί τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην παγκόσμια χρηματιστηριακή ιστορία.

Τη δημόσια εγγραφή παρακολουθούν οι επενδυτές σε όλο τον πλανήτη, καθώς θεωρείται ότι θα αποδειχθεί «βαρόμετρο» για τις διαθέσεις των αγορών, αφού θα αναδειχθεί στην μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εισαγωγή όλων των εποχών.

Η Τράπεζα θα πουλήσει 22,24 δισ. γουάν σε μετοχές «Α» στην Σαγκάη στα 2,68 γουάν έκαστη, έναντι της κλίμακας των 2,52-2,68 γουάν.

Αυτό σημαίνει ότι η Τράπεζα θα συγκεντρώσει συνολικά 19,3 δισ. δολάρια με προαιρετική δυνατότητα περαιτέρω διάθεσης μετοχών, η οποία αν κρίνουμε από την εύρωστη μέχρι στιγμής ζήτηση, θα υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα πράγματι να εκτελεστεί η ακριβότερη δημόσια εγγραφή όλων των εποχών, συνολικού ύψους 22,2 δισ. δολαρίων.