Η ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Ζάκα ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν περισσότεροι από 100 νεκροί Ισραηλινοί στην αγροτική κοινότητα Beeri στο Ισραήλ, η οποία συνολικά αριθμεί περίπου 1.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με το fox5dc.com, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς, ενώ ο ισραηλινός στρατός έδωσε σκληρή μάχη για να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής. Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι τα θύματα μπορεί να είναι παραπάνω, ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν απαχθεί κάτοικοι από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο ισραηλινός στρατός συγκέντρωσε περίπου 300.000 εφέδρους στη μεγαλύτερη επιστράτευση που ανακοίνωσε εδώ και δεκαετίες, καθώς ετοιμάζει χερσαία επίθεση στη Γάζα.

Μάλιστα, ο Νετανιάχου σε επικοινωνία που είχε με τον Μπάιντεν, τόνισε ότι «πρέπει να μπούμε μέσα. Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε τώρα».

Επίσης, φέρεται να είπε στον Μπάιντεν ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει με ένταση καθώς η χώρα δεν μπορεί να δείξει αδυναμία στη Μέση Ανατολή. «Πρέπει να επαναφέρουμε την αποτροπή» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τζο Μπάιντεν δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον Νετανιάχου για την χερσαία επιχείρηση.