Όπως γνωρίζουμε, καμία ρουτίνα ενυδάτωσης των μαλλιών δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη, χωρίς ένα ποιοτικό έλαιο μαλλιών. Ενώ ένα hair oil μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ενυδάτωση των μαλλιών μας, πολλές φορές δεν γνωρίζουμε τον σωστό τρόπο εφαρμογής του, με αποτέλεσμα να μειώνουμε την απόδοσή του.

Για τον λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους εφαρμογής του ελαίου μαλλιών, ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε ποιος τρόπος ταιριάζει καλύτερα στη δική σας ρουτίνα, ή ακόμα και να συνδυάσετε διαφορετικούς τρόπους εφαρμογής του αγαπημένου σας hair oil.

Φυσικά, όταν μιλάμε για hair oils, θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι η επιλογή του κατάλληλου ελαίου για τα μαλλιά μας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο των μαλλιών μας, καθώς και από το αποτέλεσμα που θέλουμε να εξασφαλίσουμε, αφού υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι χρήσης, ανάλογα με το τι look θέλουμε να πετύχουμε.

Ας δούμε λοιπόν τους 4 τρόπους εφαρμογής:

Θεραπεία πριν από το λούσιμο

Χρησιμοποιώντας ένα πλούσιο έλαιο για τα μαλλιά πριν από το λούσιμο, μπορούμε να εξασφαλίσουμε βαθιά επανόρθωση στα ταλαιπωρημένα μαλλιά μας. Εφαρμόζουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα ελαίου σε όλο το μήκος των μαλλιών μας, από τις ρίζες ως τις άκρες, το αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά και έπειτα λουζόμαστε. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε στην ενυδάτωση τόσο του τριχωτού της κεφαλής, αλλά και στην κατά μήκος ενυδάτωση των μαλλιών μας. Στο τέλος το ξεβγάζουμε, οπότε δεν νιώθουμε λιπαρή και βαριά την τρίχα.

Ενυδάτωση μετά το λούσιμο

Όσο τα μαλλιά μας είναι ακόμη βρεγμένα, είναι μία από τις καλύτερες στιγμές για να εφαρμόσουμε ένα ενυδατικό έλαιο. Απλώνουμε το έλαιο ομοιόμορφα στο μήκος των μαλλιών, δίνοντας έμφαση στις άκρες τους, οι οποίες είναι και το πιο εύθραυστο σημείο των μαλλιών μας. Στη συνέχεια στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με το πιστολάκι, ή τα αφήνουμε να στεγνώσουν μόνα τους φυσικά, τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού. Καλό θα είναι η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι μικρή, ανάλογα πάντα με το μήκος των μαλλιών μας.

Εφαρμογή μετά το styling

Μετά το styling του hair look μας, για να δώσουμε έξτρα λάμψη στα μαλλιά μας και να τα ενυδατώσουμε, εφαρμόζουμε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας ενυδατικό έλαιο. Ίσα ίσα για το glow.

Μαζί με το conditioner

Για έξτρα ενυδάτωση, συνδυάζουμε το hair oil με το conditioner. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το ενυδατικό έλαιο μέσα στο μαλακτικό μαλλιών και εφαρμόζουμε στα μαλλιά μας. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με ένα leave-in conditioner για να «κλειδώσουμε» την υγρασία στα μαλλιά μας και να μειώσουμε το φριζάρισμα. Θα δείτε πως η μαλακτική μαζί με το λάδι ξεμπερδεύουν τα μαλλιά πανεύκολα. Και εδώ μπορείτε να φανείτε γενναιόδωρη με την ποσότητα, καθώς θα ξεβγάλετε.