Ένα μπάνιο είναι πάντα αναζωογονητικό, είτε πρόκειται για ένα απλό ντους ή για αφρόλουτρο. Το περιμένουμε πώς και πώς ύστερα από μια δύσκολη μέρα, για να βγάλουμε από πάνω μας την κούραση και να ξαπλώσουμε καθαρές και φρέσκιες στο κρεβάτι μας.

Κυρίως βέβαια -λόγω έλλειψης χρόνου ή/και έλλειψης μπανιέρας- κάνουμε ντους. Για όσες όμως έχουν και χρόνο και μπανιέρα, ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για το πώς θα αναβαθμίσουν την εμπειρία του αφρόλουτρου, μετατρέποντάς το σε μια μοναδική διαδικασία περιποίησης.

Αρχικά, γεμίζουμε τη μπανιέρα με τη σωστή αναλογία ζεστού και κρύου νερού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα άλατα μπάνιου με κάποιο άρωμα της αρεσκείας μας, τα οποία δρουν ευεργετικά στο σώμα και στη διάθεσή μας. Εναλλακτικά, προσθέτουμε bath bombs για πιο θεαματικό αποτέλεσμα.

Ρίχνουμε το υγρό κρεμοσάπουνο, ώστε να προκαλέσουμε αφρό, και βυθιζόμαστε μέσα στο νερό. Ιδανικά, χρησιμοποιούμε ένα scrub σώματος για να κάνουμε απολέπιση και χρησιμοποιούμε ένα ειδικό γάντι, μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι. Αν θέλουμε να λουστούμε, το κάνουμε αφού έχουμε πρώτα χαλαρώσει στη μπανιέρα, στο τέλος του μπάνιου μας. Αν όχι, τυλίγουμε τα μαλλιά μας με μία πετσέτα και κρατάμε το κεφάλι μας εκτός μπανιέρας.

Ανάβουμε αρωματικά κεριά στην άκρη της μπανιέρας ή κάποιο αρωματικό stick που θα προσθέσει περισσότερη ένταση στη μυρωδιά του χώρου και μπορούμε ακόμη να απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί. Με λίγα λόγια, δημιουργούμε ένα home spa, μια ατμόσφαιρα ιεροτελεστίας και χαρίζουμε στον εαυτό μας τον χρόνο και την περιποίηση που του αξίζει.

Sephora Collection Fizzing Star Bath Cube 1,99€
Sephora Collection Fizzing Star Bath Cube 1,99€
Sephora Collection Bath Bomb 2,99€
Sephora Collection Bath Bomb 2,99€

Sephora Collection Bubble Bath & Shower Gel 260ml 7,99€
Sol De Janeiro Bom Dia Bright Clarifying AHA BHA Body Wash 9,95€
Rare Beauty Find Comfort Body Wash – Απαλό αφρόλουτρο απολέπισης 29,50€
Bali Body Body Scrub 29,95€
Sephora Collection Exfoliating Shower Glove – Exfoliating Body Accessory 8,99€
Dr. Barbara Sturm Body Brush Medium – Natural Bristle Body Brush 39,95€