Όταν ήμουν παιδί, στη δεκαετία του 1980, θυμάμαι πως η μητέρα μου φορούσε μεγάλα εντυπωσιακά σκουλαρίκια, όπως όριζε τότε η μόδα, ωστόσο προτιμούσε αυτά που από πίσω είχαν για κούμπωμα clip, παρόλο που τα αυτιά της ήταν τρυπημένα. Όταν τα έβγαζε στο τέλος της ημέρας, την άκουγα να παραπονιέται επειδή ήταν βαριά, ποτέ ωστόσο να πει πως κρέμασαν ή ξεχείλωσαν οι τρύπες των αυτιών της από τη χρήση. Όταν φόρεσα η ίδια oversize σκουλαρίκια, κατάλαβα τη μάχη με τη βαρύτητα που έδινε η μητέρα μου και ότι προστάτευε τις τρύπες των αυτιών της από το να σκιστούν.
Προσωπικά, αγαπώ τόσο πολύ τα μεγάλα και βαριά σκουλαρίκια που είδα πολλές φορές τα piercings στα αυτιά μου να φτάνουν σε οριακό σημείο. Το βάρος τους τραβούσε το λοβό προς τα κάτω και το αποτέλεσμα ήταν εκτός από αντιαισθητικό και επικίνδυνο, καθώς μπορεί να σκιζόταν το αυτί μου. Παρατήρησα επίσης, πως τα σκουλαρίκια δεν ήταν σταθερά στο αυτί μου αλλά τρεμόπαιζαν, καθώς η βάση τους δεν τα βοηθούσε να παραμείνουν στη θέση τους και αγκομαχούσε για να τα αντέξει.
Αποφάσισα να πάρω πληροφορίες από έναν body piercer τον οποίο εμπιστευόμουν και ουσιαστικά τον ρώτησα αν τα βαριά σκουλαρίκια στρετσάρουν τις τρύπες των αυτιών μας, αλλά και πόσο κινδυνεύουμε να σκιστούν οι λοβοί μας. Η απάντησή του ήταν πως σαφώς και το βάρος παίζει ρόλο στο να ξεχειλώσει η τρύπα σε ένα αυτί, όπως και η συχνότητα με την οποία τα φοράμε. Αν ένας λοβός είναι αναγκασμένος να σηκώνει συχνά περισσότερο βάρος από αυτό που μπορεί να αντέξει, κάποια στιγμή θα λυγίσει.
Για όλα όμως υπάρχουν λύσεις και τις έχουμε όλες εδώ
Αρχικά, αν δεν είμαστε τόσο ερωτευμένες με τα oversize σκουλαρίκια, απλά μειώνουμε στο ελάχιστο τη συχνότητα με την οποία τα φοράμε και το πρόβλημα λύνεται αμέσως. Αν όμως είμαστε in love, αρχικά προσέχουμε να επιλέγουμε υλικά πιο ελαφριά από άλλα, που ναι μεν έχουν όγκο, αλλά δεν έχουν το ίδιο βάρος (ένα σκουλαρίκι από plexiglass έχει μικρότερο βάρος από ένα χρυσό). Aν ο λοβός μας έχει λιγάκι ξεχειλώσει, τότε παίρνουμε λίγο χρόνο και του κάνουμε rehab, δηλαδή φοράμε ένα μικρό καρφωτό σκουλαρίκι και αφήνουμε το δέρμα να ξεκουραστεί και την τρύπα να μαζέψει, καθώς διαθέτει αυτή την ιδιότητα, όπως αντίστοιχα και αυτή του να ξεχειλώνει. Σαφέστατα όμως, μιλάμε για χιλιοστά, αν σε άλλη περίπτωση, π.χ. ο λοβός σκιστεί, θα χρειαστεί ράμματα, δεν θα επουλωθεί από μόνος του.
Αν πάλι αγαπάτε τόσο πολύ τα βαριά και μεγάλα σκουλαρίκια που θέλετε να τα φοράτε συχνά, υπάρχει ένα προϊόν το οποίο, αν χρησιμοποιήσετε, θα βοηθήσετε πολύ τα αυτιά σας να αντέξουν. Λέγεται Lobe Lifts και πρόκειται για ένα αυτοκόλλητο το οποίο κολλάτε στο πίσω μέρος του λοβού σας, εκεί που βρίσκεται το κούμπωμα. Προσθέτει σταθερότητα στο αυτί και προστατεύει από την ταλαιπωρία του λοβού από το βάρος.