Το barn jacket στην πραγματικότητα δεν είναι ένα καινούριο ρούχο. Έχει τη δική του ιστορία, η οποία ξεκινάει από τα παραδοσιακά εργατικά μπουφάν όπως αυτά της Carhartt WIP και πρόκειται για ένα ρούχο πρακτικό και ανθεκτικό, το οποίο όπως πολλά άλλα μεταπήδησε στην υψηλή και όχι μόνο μόδα.

Το «σακάκι αχυρώνα», όπως μεταφράζεται το barn jacket έκανε δυναμική εμφάνιση στις πασαρέλες κερδίζοντας τις εντυπώσεις και κάτι μας λέει πως θα αρχίσουμε να το βλέπουμε γύρω μας όλο και συχνότερα. Πρόκειται ήδη για ένα από τα περιζήτητα πανωφόρια της σεζόν και το είδαμε σε πολλές πασαρέλες.

Η Miuccia Prada το έδειξε στη συλλογή της Spring Summer 2024 σε used μορφές και αποχρώσεις του μπλε, του χακί, του καφέ και του πράσινου. Ο οίκος Loewe και συγκεκριμένα ο σχεδιαστής Jonathan Anderson επίσης παρουσίασε τη δική του εκδοχή τοποθετώντας το σακάκι αχυρώνα στο σήμερα.

Μπορεί να συνδυαστεί με denim παντελόνια, tank top αλλά ταιριάζει εξίσου με αέρινες φούστες και φορέματα. Διαθέτει πολλές τσέπες που το κάνουν χρηστικό, ενώ μπορεί να φορεθεί σε βόλτες στην εξοχή, στην αστική καθημερινότητα αλλά και σε πιο επίσημες περιστάσεις σε μια πιο statement εκδοχή του, όπως αυτές με τα μεταλλικά κουμπιά, τους κοτλέ γιακάδες και τις καρό φόδρες που το κάνουν ιδιαίτερο.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα vintage κομμάτι ή να αγοράσετε ένα καινούριο: Το μόνο σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα υποκύψετε κι εσείς στην γοητεία ενός κομματιού που θα ενημερώσει το στιλ σας.