H Brooke Shields πόζαρε με το Calvin Klein jean της το 1980, όταν σε ηλικία 15 ετών διαφήμισε το brand. Προσπαθεί να φορέσει ξαπλωμένη το στενό παντελόνι της κι όταν τελικά τα καταφέρνει, ακούγεται να λέει «Tι υπάρχει ανάμεσα σ’ εμένα και τα Calvins μου; Τίποτα».

Η συγκεκριμένη διαφήμιση από κάποιους θεωρήθηκε iconic, αλλά από κάποιους άλλους η φράση αυτή από μια ανήλικη κρίθηκε ακατάλληλη και έτσι το σποτ απαγορεύτηκε από πολλά τηλεοπτικά κανάλια, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν πως εμπεριείχε σεξουαλικό υπονοούμενο.

Η Brooke Shields, πολλά χρόνια αργότερα, σχολίασε πως υπήρξε αρκετά αφελής τότε: «Μου φαινόταν γελοίο όλο αυτό. Ήμουν αφελής. Δεν είχα σκεφτεί τίποτα για αυτό. Δεν είχα σκεφτεί ότι εννοούσε τα εσώρουχα. Ούτε ότι είχε σεξουαλικό υποννοούμενο», προσθέτοντας ότι κανείς δεν είχε φροντίσει να της εξηγήσει.

Και συνεχίζει λέγοντας: «Η χορογραφία ήταν συγκεκριμένη και σκόπιμη. Στα 56 μπορώ να κοιτάξω προς τα πίσω και και να δω ότι ζουμάρουν σε αυτή την περιοχή του σώματός μου και μετά έρχεται στο πρόσωπό μου, εντάξει», παραδέχεται για να προσθέσει ότι «το σεξ πουλούσε από πάντα».

Η Brooke Shields τονίζει πως παρά το γεγονός ότι η διαφήμιση ήταν ακατάλληλη για την ηλικία της, νιώθει περήφανη για την επίδραση που είχε. Μάλιστα στη συνέχεια είχε συνεργαστεί ξανά με το brand για μία ακόμη καμπάνια.

«Από τη μία πλευρά δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κάποιος να ξεφύγει σήμερα με όσα έκανα εγώ στα ’80s, αλλά πλέον γίνονται πολλά περισσότερα τώρα που δεν θα ονειρευόμασταν καν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε», δηλώνει η ηθοποιός, εξηγώντας ότι σήμερα υπάρχει «μια αφομοίωση της σεξουαλικότητας που σίγουρα δεν είχα όταν ήμουν 15, ενώ τώρα βλέπω τις έφηβες κόρες μου να έχουν διαφορετικά πρότυπα για το σώμα τους, διαφορετικούς φόβους και διαφορετικές ανασφάλειες».