Για τις περισσότερες γυναίκες η αποτρίχωση του μπικίνι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή πριν από τις διακοπές είναι τόσο συνηθισμένη όσο και η αγορά του ίδιου του μπικίνι. Ωστόσο, η αποτρίχωση του μπικίνι δεν είναι πάντα τόσο αθώα όσο φαίνεται.

Είτε πρόκειται για την πρώτη σας αποτρίχωση μπικίνι είτε για την 50ή σας, οι κίνδυνοι της αποτρίχωσης του μπικίνι παραμένουν οι ίδιοι κάθε φορά. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζετε τα πιθανά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν μετά την αποτρίχωση. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό αν αποφασίσετε να κάνετε αποτρίχωση μπικίνι μόνη σας, καθώς είναι πιο εύκολο να πάνε τα πράγματα στραβά και δεν θα έχετε πρόσβαση σε επαγγελματική βοήθεια.

Μπορεί να πιστεύετε ότι το επώδυνο μέρος έχει τελειώσει όταν ολοκληρωθεί η αποτρίχωση στο μπικίνι σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε μετά. Μεταξύ αυτών των πραγμάτων που πρέπει να αποφύγετε είναι και το κολύμπι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο δέρμα σας από ό,τι νομίζετε.

Πιο επιρρεπές το δέρμα σσε μολύνσεις μετά από αποτρίχωση στο μπικίνι

κερί για αποτρίχωση

Μιλώντας στο Glamour, η δερματολόγος Kally Papantoniou συνέστησε στις αναγνώστριες να «αποφεύγουν τα δημόσια νερά, όπως οι πισίνες, για λίγες μέρες» μετά την αποτρίχωση του μπικίνι. Αν και αναφέρθηκε στις δημόσιες πισίνες, ο ίδιος κανόνας ισχύει για κάθε μεγάλο υδάτινο σώμα. Αν και μπορεί να σας φαίνεται ενοχλητικό, αλλά υπάρχει λόγος που πρέπει να αντισταθείτε στην πισίνα/παραλία μια ζεστή μέρα.

Το δέρμα σας είναι πολύ πιο επιρρεπές σε μολύνσεις μετά από αποτρίχωση μπικίνι, λόγω του ότι οι τρίχες ξεριζώνονται με τη βία, επομένως διακυβεύεται ο φραγμός του δέρματός σας. Διατρέχετε, επίσης, τον κίνδυνο να αναπτύξετε κυτταρίτιδα, όταν δηλαδή ο ιστός κάτω από το δέρμα σας μολύνεται. Η κυτταρίτιδα συχνά παραμένει απαρατήρητη μέχρι να γίνει σοβαρή, καθώς εμπεριέχει συμπτώματα όπως ρίγος, υψηλή θερμοκρασία και ναυτία, τα οποία μπορεί να εκληφθούν λανθασμένα για συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης αντί για αυτά.

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει κανένας αυστηρός και γρήγορος κανόνας σχετικά με το πόσο καιρό πρέπει να περιμένετε, αλλά 48 ώρες είναι γενικά ένα καλό χρονικό διάστημα για να αφήσετε το δέρμα σας να ηρεμήσει.