Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να δώσουμε άρωμα γιορτών στο τραπέζι. Οι κουραμπιέδες είναι ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι και μπορούν να φτιαχτούν πολύ εύκολα.

Συστατικά:
500 γρ. φρέσκο βούτυρο (πρόβειο ή αγελαδινό)
1/4 φλιτζάνι του καφέ άχνη ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι του καφέ αμυγδαλόψιχα
Αλεύρι
Ανθόνερο
Άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να λιώσει.

Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιογενείς.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη και το απλώνουμε περίπου 1 1/2 εκ. πάχος. Με τα ειδικά φορμάκια κόβουμε τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ψεκάζουμε με το ανθόνερο και τους βάζουμε σε ένα δοχείο που έχουμε βάλει την άχνη.

Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τους τοποθετούμε σε πιατέλα κοσκινίζοντας κάθε στρώση με άχνη.