Το γνωστό σε όλους μας cheesecake, ένα γλυκό που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους Έλληνες –καθότι καλοφαγάδες από τα γεννοφάσκια μας- είναι μια θερμιδική αμαρτία. Το αυθεντικό άλλωστε απαιτεί φρέσκο τυρί κρέμα (το Philadelphia συνήθως είναι το καλύτερο). Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει και ανεπίσημα η εθνική μέρα του cheesecake, η 30η Ιουλίου… Αλλά υπάρχουν και εκδόσεις που προσπαθούν να μας «κοροϊδέψουν» προκειμένου να μην καταναλώσουμε όλες αυτές τις θερμίδες. Μια τέτοια βερσιόν είναι και η παρακάτω…

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ Παπαδοπούλου ολικής άλεσης
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 μικρό βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο ή κεράσι ή φράουλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια σε ένα μικρό πυρέξ στρώνουμε 2-3 κουταλιές από το γιαούρτι. Στρώνουμε εναλλάξ μπισκότα με γιαούρτι, 3 φορές. Οι στρώσεις του γιαουρτιού δεν πρέπει να είναι παχιές αλλά μόλις να σκεπάζουν τα μπισκότα. Η τελευταία στρώση θα είναι με γιαούρτι. Μετά σκεπάζουμε με τη μαρμελάδα, αφού πρώτα την ανακατέψουμε με 2 κουταλιές νερό για να γίνει πιο ρευστή. Βάζουμε το γλυκό στην αρχή στην κατάψυξη για μισή ώρα και κατόπιν στο ψυγείο.