Το δέρμα μας αποτελεί το φραγμό και την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι σε παράγοντες, όπως η ακτινοβολία του ηλίου, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, καθώς και τα διάφορα μικρόβια. Όμως, o λιγότερο γνωστός ρόλος του είναι ότι αποτελεί ένα εργοστάσιο μεταβολικής δραστηριότητας, τόσο ενδογενών όσο και εξωγενών ουσιών, με τις οποίες έρχεται σε επαφή.

Η διαδικασία επιτυγχάνεται με τη βοήθεια των ενζύμων που βρίσκονται στη επιδερμίδα, αλλά και στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος, μεταβολίζοντας τις παραπάνω ουσίες, είτε για να επωφεληθεί το δέρμα μας από τους μεταβολίτες, είτε για να προστατευτεί.

Με το χρόνο όμως εξασθενεί…

Με το πέρασμα του χρόνου, η μεταβολική ικανότητα του δέρματος φθίνει, καθώς η ορμονική δραστηριότητα μειώνεται λόγω της συνεχής έκθεσης σε περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως είναι οι ρύποι, ο καπνός και ο ήλιος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει η υπολειτουργία του συστήματος, που καταλήγει σε πιο αργή κυτταρική επικοινωνία και έτσι εμφανίζονται σημάδια του χρόνου στο δέρμα, όπως είναι: χαλάρωση, θαμπή όψη, πανάδες και ρυτίδες.

Πώς μπορούμε να την ενεργοποιήσουμε;

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής που περιλαμβάνει άσκηση και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες, νερό, αντιοξειδωτικά και ωμέγα- λιπαρά οξέα είναι τα δύο από τα τρία συστατικά της επιτυχίας.

Το τρίπτυχο συμπληρώνει η εξωτερική περιποίηση του δέρματος, με τον απαραίτητο καθημερινό καθαρισμό του ώστε να απομακρύνεται το σμήγμα, οι ρύποι και το μακιγιάζ, ενώ και η απολέπισή του σε τακτά χρονικά διαστήματα απαλλάσσει από τα νεκρά κύτταρα και ενεργοποιεί το μεταβολισμό, μιας που οι μαλάξεις στο πρόσωπο έχουν την ικανότητα να αυξάνουν τη ροή του αίματος και κατ’ επέκταση την οξυγόνωσή του.

Στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, η εφαρμογή ενυδατικής ή αντιγηραντικής κρέμας είναι απαραίτητη για την επαρκή ενυδάτωση της επιδερμίδας, την ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης και τον εμπλουτισμό με αντιοξειδωτικά συστατικά. Τέλος, η ολοκληρωμένη προστασία του δέρματος κλείνει με τη χρήση αντιηλιακού προϊόντος του οποίου ο δείκτης προστασίας πρέπει να αυξομειώνεται ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Πώς συμβάλλει η YOUTH LAB στην εξασφάλιση της νεανικής επιδερμίδας

Έχοντας λοιπόν, μελετήσει σε βάθος τη βιολογία του δέρματος, κατανοήσαμε ότι το «κλειδί» για να αναδείξουμε τη νεανικότητα της επιδερμίδας είναι να αναπυροδοτήσουμε τις μεταβολικές της λειτουργίες. Κατά τη διαδικασία της γήρανσης, ο ρυθμός μεταβολισμού του δέρματος ελαττώνεται και ορισμένα βασικά στοιχεία του μειώνονται, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Τα προϊόντα YOUTH LAB είναι εμπλουτισμένα με δραστικά συστατικά όπου το κάθε ένα στοχεύει στην εξισορρόπηση μιας διαφορετικής μεταβολικής λειτουργίας του δέρματος. Τα δραστικά συστατικά εκδηλώνουν τη δράση τους, είτε αφού απορροφηθούν στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, είτε ενεργοποιώντας τον κατάλληλο «αγγελιοφόρο» που στέλνει το μήνυμα, ώστε οι λειτουργίες που έχουν πέσει σε καταστολή να ενεργοποιηθούν ξανά!

Επισκεφτείτε τη σελίδα www.youthlab.com και ανακαλύψτε μια πλήρη σειρά 16 προϊόντων που θα ενισχύσουν τις μεταβολικές δραστηριότητες του δέρματός σας! Θα τα βρείτε και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.