Έχετε θαμπά μαλλιά; Αντιμετωπίζετε προβλήματα πιτυρίδας και ξηροδερμίας; Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία γυναικών, πρέπει να μάθετε πώς αντιμετωπίζονται αυτά τα προβλήματα που στερούν από τα μαλλιά σας την ιδανική εικόνα.

Δώστε όγκο
Εάν αντιμετωπίζατε προβλήματα τριχόπτωσης και έχετε λεπτή τρίχα, είναι σίγουρο ότι τα μαλλιά σας δεν θα έχουν τον όγκο που επιθυμείτε. Γι’ αυτό πρέπει να θυμάστε ότι εκτός από μια διατροφή πλούσια σε τροφές με σίδηρο, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, οφείλετε να αναζητήσετε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν ανάλογα συστατικά. Εξασφαλίστε μάλιστα για την καθημερινή φροντίδα τους προϊόντα κατά της τριχόπτωσης ή προϊόντα που τους δίνουν όγκο.

Για να μην είναι θαμπά
Είτε έχετε βαμμένα είτε φυσικά μαλλιά, να θυμάστε ότι και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί να ξεθωριάσουν. Αυτό από τη μία οφείλεται στο γεγονός ότι το χρώμα της βαφής ξεθωριάζει και από την άλλη στο ότι μπορεί να είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα. Γι’ αυτό εκτός από τα προϊόντα που υπάρχουν στο εμπόριο για βαμμένα μαλλιά να χρησιμοποιείτε μάσκες για ενυδάτωση και θρέψη.

Βάλτε τέλος σε πιτυρίδα και ξηροδερμία
Θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά από την πιτυρίδα και την ξηροδερμία; Για να το πετύχετε, χρησιμοποιείστε σε εβδομαδιαία βάση ένα σαμπουάν που δρα κατά των αντιαισθητικών νιφάδων που σας ταλαιπωρούν. Εάν το πρόβλημα σας δεν αντιμετωπίζεται ούτε με αυτό τον τρόπο, είναι καλό να κάνετε μία θεραπεία απολέπισης για να επιτύχετε πιο γρήγορα την απομάκρυνσή τους.

Και να μην ξεχνάτε ότι πρέπει να κόβετε σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα (ανά δύο συνήθως μήνες) τις άκρες των μαλλιών σας. Και να χρησιμοποιείτε πάντα κρέμες και μάσκες μαλλιών.