Δοκιμάστε τις στο πρωινό σας…

Υλικά:

2 φλ. αλεύρι (Φαριν-απ)
1 φλ. γάλα
1 αυγό
5  ξινόμηλα
3⁄4 φλ. ουίσκι
1⁄2 κούπα μέλι
6 κ.σ. καρυδόψιχα
3⁄4 κούπας ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό και το ουίσκι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός. Καθαρίζουμε τα ξινόμηλα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες αφαιρώντας τα κουκούτσια τους.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βουτάμε μία μία τις ροδέλες στο χυλό και μετά στο τηγάνι. Αφού τηγανίσουμε τις ροδέλες, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και πασπαλίζουμε με το μέλι και την καρυδόψιχα.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές ή και κρύες.

Πηγή: sidages.gr